BRÜKSEL (AA) -Brüksel'de gerçekleşen toplantıya, Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, Gazprom ve Naftogaz yöneticileri katıldı.

Sefcovic, Rusya, Ukrayna ve AB arasında Brüksel'de gerçekleştirilen üçlü doğal gaz müzakereleri sonrasında basına açıklamalarda bulunarak, şu sözleri kaydetti:

MEVCUT DOĞALGAZ SÖZLEŞMESİ NE ZAMAN BİTTİ?

Mevcut doğal gaz sözleşmesin 2018 senesi sonunda sona erdi. Avrupa'ya 2019 sonrasında Rusya'dan doğal gaz iletimi konusunda 2'nci tur görüşmeleri de tamamlanmış bulunuyor. 2019, kış ayında Avrupa'nın doğal gaz arz güvenliğinde bir sorun öngörmüyoruz. Taraflara yeni bir teklif sunduk ve 2019 Mayıs ayında Ukrayna ve Rus bakanlarıyla bir toplantı daha yapılmasını hedefliyoruz."

AVRUPA’NIN GAZI İKİ ŞİRKETİN ANLAŞMAZLIĞINA ENDEKSLİ!

Rus Enerji Bakanı Novak da Avrupa’ya yapılan doğal gaz sevkiyatını Ukrayna üzerinden değerlendirerek, "Doğal gaz sevkinin 2019'dan sonra sürmesi için Naftogaz ve Gasprom arasındaki sorunların bitirilmesi gerekiyor.

2018’DE AVRUPA’YA NE KADAR GAZ VERİLDİ?

Avrupa'ya geçen yıl 2017 senesine kıyasla yüzde 8,8 artışla toplam 211,5 milyar metreküp doğal gaz temin ettik. Bu sebeple doğalgaz sevkiyatımızın kesintisiz devam etmesi büyük önem arz etmektedir." dedi.