“Gayrimenkul ve enerji alanlarına öncelik vererek, Türkiye için çok önemli dinamiklerden hareketle ülke ekonomisine katma değer sağlayacak projelere yatırım yapmaya devam ediyoruz.” Sözleriyle yatırım gündemi hakkında bilgi veren 3S Kale Holding Genel Müdürü Alp Gürün, enerji alanında beş yıl içinde en az 100 MW jeotermal santral kapasitesine ulaşmayı hedeflediklerini dile getiriyor. Gürün, 3S Kale Holding’in enerji alanında önemli bir noktaya ulaştıklarını ifade ederken Jeotermal alanında toplam 7 ruhsatı olduklarını söylüyor. Bu ruhsatların ise Aydın’da bir adet, Niğde’de beş ve Manisa’da bir adet olduğunu açıklıyor. 


AYDIN’DA 25 Mwe KAPASİTELİ JES PROJESİ KURULACAK 

Aydın bölgesinde bir adet ruhsata sahip olduklarının altını çizen Gürün, 2018 yılı sonuna kadar 25 Mwe kapasiteli bir JES projesi kurma aşamasına geldiklerini belirtiyor. 80 milyon doları aşkın yatırım bedeliyle kurulacak olan bu projenin sekiz üretim altı da re-enjeksiyon kuyusundan ibaret olacağını da sözlerine ekliyor. 

 “YENİ LOKASYON ARAYIŞIMIZ SÜRÜYOR”  

Batı ve İç Anadolu’da yer alan jeotermal bölgeler kadar, Doğu Anadolu’da bulunan genç volkanik bölgeleri de araştırdıklarını ifade eden Gürün, yeni lokasyon arayışlarına her zaman devam ettiklerinin altını çiziyor. Özellikle Kuzey ve Doğu Anadolu Fay kuşaklarını araştırdıklarını belirten Gürün, bu alanlardaki JES potansiyellerini ortaya çıkarmak için çalıştıklarına dikkat çekiyor.