Kauçuk bazlı atıkların temo-kimyasal yöntemlerle elektrik enerjisine dönüştürülmesini sağlayan projesiyle dikkat çeken Laska Enerji, 3M tarafından verilen 50 bin TL’lik ödülün sahibi oldu. Laska Enerji geliştirdiği bu proje ile 1 milyon ağacın temizlediği kadar karbon salınımını engellemeyi planlıyor.

KARBON SALINIMININ AZALMASINA KATKI SAĞLAYACAK

Laska Enerji’ye ödülünü 3M Türkiye Pazarlama ve Satış Operasyonları Direktörü Burcu Şat tarafından verildi. 3M’in yüz on yılı aşkın süredir yeni projeler geliştirdiğine değinen Şat, verdikleri destek ile bilimin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağladıklarını ifade ediyor. Laska Enerji ekibine verdikleri bu ödülle amaçlarına ulaştıklarını söyleyen Şat, tebriklerini şu sözlerle ifade etti. “Atık lastikleri elektrik enerjisine dönüştürme fikirlerinden dolayı Laska Enerji ekibini tebrik ediyoruz. Bu proje ile çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlarken dünya yaşamını da iyileştiriyorlar” dedi.

HEDEF YILDA 10 BİN TON LASTİK DÖNÜŞTÜRMEK

3M’den aldıkları ödül sayesinde çok mutlu olduklarını söyleyerek konuşmasına başlayan Laska Enerji Kurucusu & CEO’su Onur Güdü, bu proje kapsamında önemli hedefleri olduğunun altını çizdi. Güdü, atık lastiklerden karbon siyahı, çelik ve temiz yakıt üretmeyi planladıklarını ifade ederken ayrıca doğrudan çevirecekleri enerji ile sürdürebilirliğe katkı sağlayacaklarını söyledi. Güdü konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Laska Enerji olarak biz bu yöntemle ürünü petrol yerine lastik atıklarınla ürettiğimiz zaman her 1 ton da 5 ton karbon salınımını önlemiş olacağız. Hedefimiz yılda 10 bin lastiği dönüştürmek. Hedefimize ulaştığımızda ise 3 bin 500 ton alternatif karbon siyahı üreteceğiz. Bu sayede de 1 milyon ağacın temizlediğine eşdeğer bir sonuca ulaşacağız” dedi.