Katma değerli kaliteli ürünler imal edebilmek adına nitelikli yatırımlara imza atmak, her sektörde zorunlu hale geldi. Bu bilinçle hızlı adımlar atan vizyoner markalar döküm ve haddehanelerinin teknolojik olanaklarını ve kapasitelerini artırmayı sürdürüyor. Kapak bölümümüzde bu markalardan KARDEMİR’in yeni yatırımını ve bu alanda hizmet veren partnerlerin çözüm ve uygulamalarını sizler için inceledik. 

KARDEMİR’in, yıllık 1 milyon 250 bin ton üretimin yapılacağı 4. sürekli döküm makinasını devreye aldığını aktaran KARDEMİR Genel Müdürü Dr. Hüseyin Soykan, yüksek basınçlı kalıp dizaynına ve kapalı döküm özelliğine sahip, gelişmiş osilasyon ve kalıp EMS sistemleri bulunan, 150 mm ve 170 mm kare kesitli kütük üretecek olan makina sayesinde yüksek kalitede ve hızda kütük üretimi yapabileceklerini aktardı. Detayları KAPAK haberimizden inceleyebilirsiniz. 

Türkiye’nin en büyük makina ve döküm fabrikalarını bünyesinde barındıran ve sahip olduğu yüksek döküm ve mekanik işleme kapasitesi ile sektöründe Türkiye’nin lider kuruluşları arasında yer alan, KARDEMİR’in bağlı kuruluşu KARDÖKMAK A.Ş. ise Bulgaristan’ın Harmonee 2012 isimli yatırım şirketi ile anahtar teslim fabrika yapım sözleşmesi imzaladı. KARDÖKMAK, imzalanan sözleşme ile birlikte Avrupa’daki diğer faaliyetlerini de yürütmek üzere ilk yurtdışı şubesini de Bulgaristan’da açmış oldu.

Yeni sayımızda ağır sanayi alanına çözümleri ve hizmetleriyle büyük katkılar sunan markalarda yaşanan gelişmeleri, yeni uygulamaları sayfalarımıza taşıdık.