Katma değerli kaliteli ürünler imal edebilmek adına nitelikli yatırımlara imza atmak, her sektörde zorunlu hale geldi. Bu bilinçle hızlı adımlar atan vizyoner markalar döküm ve haddehanelerinin teknolojik olanaklarını ve kapasitelerini artırmayı sürdürüyor. Kapak bölümümüzde döküm üreticilerinin ve partnerlerinin çözüm ve uygulamalarını sizler için inceledik.

Sarkuysan Şirketler Topluluğu’nun bünyesinde faaliyet gösteren ve 1974 yılından beri Bilecik’te konumlanan 130 bin metrekarelik üretim tesisi ile Türkiye’nin
en büyük pik, sfero ve vermiküler parça döküm tesislerinden biri konumunda bulunan Demisaş, maça üretiminden çapak alma işlemlerine ve talaşlı imalata
kadar çeşitli uygulamalarda teknolojik olanaklardan yoğun biçimden faydalanan markaların başında yer alıyor.

Demisaş Genel Müdürü Emre Giray, “Özellikle talaşlı imalat tarafında büyüme perspektifimiz de düşünüldüğünde, yapacağımız işleme merkezi yatırımlarımızı yoğunlukla robot entegrasyonuyla birlikte yürütmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuşuyor. Emre Giray, “Operasyonun standartlaşması ve operatör kaynaklı hata ve firenin önlenmesi robotların getirdiği en büyük avantajlar. Bu alandaki yatırımlarımıza devam edeceğiz” diyor.

Bu ay kapak konusunda yer verdiğimiz diğer bir marka ise İstikamet Döküm. Ürün gamında özellikle inşaat sektöründe kullanılan baca kapağı, yağmur suyu ızgarası, süzgeç, kelepçe, bank oturma grubu, kaldırım engel elemanı, ferforje, kablo koruyucu gibi ürünler yer alan İstikamet Döküm de teknolojiye yatırım yaparak rakiplerinden öne çıkan markaların başında yer alıyor. İstikamet Döküm Bilgi Sistemleri Müdürü Nurullah Bardakçı, ERP yatırımı ile dijitalleşmeye ilk ve en önemli adımı attıklarını, rakipleri karşısında bir üst lige çıkmak için önemli bir avantaj elde ettiklerini söylüyor. Röportajların devamına ve önemli detaylara kapak bölümünden ulaşılabilir.

Döküm sektöründeki yatırımların giderek arttığı bir yıl olması dileğiyle