Beyaz eşya ve yan sanayi, TÜBİTAK raporuna göre Türkiye’de Endüstri 4.0’a öncülük edebilecek üç sektörden biri konumunda. Kusursuz ve esnek bir üretim için süreçleri anlık takip eden sektör, dijital dönüşüm yol haritasına uygun aksiyonları teker teker hayata geçiriyor, bu doğrultuda yatırımlarına devam ediyor. Benzer şekilde, depolama süreçlerinde de mal kabulünden taşınmasına ve istiflenmesine, siparişlerin toplanmasından sevkiyata bütün süreçleri dijitalleştirmek adına projeler geliştiriliyor. 

,Kısacası sektör, gelecekte gerek yurt içi gerekse yurt dışı pazarlarda öne çıkmasını sağlayacak, hedeflediği hıza, esnekliğe ve verimliliğe ulaşmasına ve rekabet gücü kazanmasına imkan verecek anahtarın dijitalleşme olduğunun bilincinde hareket ediyor.  

***

Dergimizin Nisan 2020 sayısında beyaz eşya ve yan sanayi depolarını mercek altına aldık. Bu vesileyle röportaj gerçekleştirdiğimiz San Metal Genel Müdürü Erdoğan Kalay, hayata geçirdikleri dijital dönüşüm projesiyle birlikte depo ve lojistik süreçlerinde elde ettikleri kazanımları, doğru sevkiyat için gerçekleştirdikleri yatırımları anlattı. Hatalı stok hareketlerini ve sevkiyat risklerini otomatik olarak minimize ettiklerini ifade eden Kalay, projenin detaylarını paylaştı.

Ayrıca teknoloji tedarik eden firmaların, beyaz eşya sanayi depolarını nasıl verimli hale getirdiklerini, depolara sağladıkları inovatif çözümlerini okuyabilirsiniz.
Depo Ürün ve Sistemleri sayfalarımızda ise; AGV, Fabrika İçi Trafik ve Robotik, Akıllı ve Otomatik Depolama Sistemleri, RFID Teknolojileri konularında güncel teknolojik gelişmeleri ve yenilikleri bulabilirsiniz.

***

Son olarak bizden bir haber paylaşmak istiyorum. ST Endüstri Medya bünyesinde bulunan ST Endüstri Radyo bir yandan karasal yayın ağını genişletirken, diğer yandan da dijital platformlardaki varlığını artırmaya devam ediyor. Bundan böyle Türkiye’nin ilk ve tek endüstri radyosunu, dijital platformlar Spotify ve iTunes üzerinden de dinleyebileceksiniz.