Türkiye; ağır hizmet ve çözümler gerektiren tünel, köprü ve barajların inşasında kayda değer projelere imza atmayı sürdürüyor. Son yıllarda dünya mühendislik literatürüne girecek tünel, köprü ve barajlar yapılan Türkiye’de bu üç başlık altında gerçekleştirilen büyük projeler hem enerji arzında çeşitlilik sağlıyor, hem de ulaşım, içme suyu temini gibi alanlarda ihtiyaçlara cevap oluyor. Yeni sayımızda Türkiye’de enerji faaliyetleriyle paralel olarak artış gösteren baraj projelerinin mimarı SUİŞ PROJE’yi kapağa taşıyoruz. 

Barajlar ve hidroelektrik santralleri, sulama tesisleri, taşkın koruma, içme suyu ve kanalizasyon sistemleriyle arıtma tesisleri alanında faaliyet gösteren SUİŞ Proje, Gaziantep ilinin içme suyu sorunun çözecek, barajı talvegden 169 m yükseklikte ön yüzü beton kaplamalı tipte olan ve 21 milyon metreküp dolgu hacmiyle ülkemizin bu alandaki ikinci büyüğü konumundaki Düzbağ (Helete) barajı projesine imzasını atmış. 

SUİŞ Proje Yönetici Ortağı Ali Kerim Orhon, GAP Mardin-Ceylanpınar ovaları ve GAP Batman-Silvan ovaları sulamaları gibi iki büyük projede görev aldıklarını da vurgulayarak, Mardin-Ceylanpınar ovaları sulamalarının 230.000 hektarı Atatürk Barajı’ndan, 130.000 hektarı yeraltı suyundan olmak üzere toplam 360.000 hektar alanın sulanmasına hizmet edecek bir proje olduğunun altını çizdi. Güneydoğu Anadolu Projesi’nin bir başka bileşeni olan Batman-Silvan sisteminin, başta Silvan Barajı olmak üzere sekiz adet baraj ve 257.000 ha sulamayı içeren bir proje olduğunu, bu projede de master plan ve akabinde planlama çalışmalarını yürüttüklerini vurguladı. 

Tünel-Köprü ve Barajlar konusunda hizmet veren markalarla ilgili çözümlere de yine kapak konumuzun içeriğinde yer verdik. Keyifli okumalar..

2020’nin sağlık, huzur ve başarı getirmesi dileğiyle, herkese mutlu yıllar…