Toyota Material Handling ve Interroll, İspanya'nın Girona şehri yakınlarındaki Campllong'da Imnasa için güçlü ve verimli bir konveyör sistemini hayata geçirdi.

İKİ BİNA ARASINDA ENTEGRASYON SAĞLANDI

Yeni malzeme taşıma çözümünün temel bileşenlerini ise Modüler Konveyör Platformu (MCP), RollerDrive EC 5000 ve Interroll'un MultiControl çözümü oluşturuyor. Yaklaşık 360 metrelik bir alana yayılan son teknoloji sistem, iki bina arasındaki mal akışını otomatik hale getiriyor, üretkenliği artırıyor ve müşteri hizmetlerinin yanı sıra görevlendirilen personelin çalışma ortamını da iyileştiriyor. Imnasa'nın otomatik konveyör sistemi tamamen Toyota Material Handling tarafından tasarlanıp kuruldu. İmnasa, çok sayıda marka üreticisine, işletmelere ve özel müşterilere denizcilik ekipmanları üretip dağıtıyor.

Şirket, 30 binin üzerinde farklı ürün çeşidi ile Avrupa'da sektörünün önde gelen oyuncularından biri. Yeni çözümün başlangıç noktası, Imnasa'nın dağıtım merkezinin kapasitesini genişleten 9 bin metrekarelik yeni bina kompleksinin inşası ile gerçekleşti. Mevcut ve yeni binalardaki farklı iş süreçlerini sorunsuz bir şekilde birbirine entegre etmek için bu iki saha bir tünel içerisinde 360 metre uzunluğundaki konveyör sistemi ile birbirine bağlandı. “Zero Pressure Accumulation (ZPA / Temassız Ürün Biriktirme)” çözümü kullanılarak, çeşitli mallar böylece mevcut binadaki toplama alanı arasında ilgili paketleme istasyonları aracılığıyla yeni binadaki sevkiyat alanına otomatik olarak yönlendiriliyor.

MITSUBISHI FORKLİFT TÜRKİYE PAZARINA GİRİŞ YAPTI MITSUBISHI FORKLİFT TÜRKİYE PAZARINA GİRİŞ YAPTI

"MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ ARTIRMAYI BAŞARDIK"

Imnasa Proje Müdürü Pol Revuelta, “Bu çözüm, dağıtım merkezimizin kapasitesini ve üretkenliğini önemli ölçüde artırmamızı sağlamakla kalmadı, aynı zamanda daha hızlı ve güvenilir teslimatlarla müşteri memnuniyetini de arttırmayı başardık. Ayrıca, yeni çözüm artık çalışanlarımıza önemli ölçüde geliştirilmiş çalışma ergonomisi sunuyor.” ifadelerini kullandı.

Interroll tarafından sunulan toplam 250 adet EC 5000 RollerDrive ve 120 adet MultiControl, kutuların ve ağırlıkların tahrikli rulolu ve bantlı konveyörler aracılığıyla enerji tasarruflu bir şekilde taşınması için kullanılıyor.

"SORUNSUZ İŞ BİRLİĞİYLE KISA SÜREDE TAMAMLANDI"

Toyota Material Handling'den Proje Müdürü Ana Lorente ise, “Katılan tüm tarafların mükemmel ve sorunsuz iş birliği sayesinde, planlama sürecinden işletmeye alana kadarki tüm proje süreci kısa bir sürede tamamlandı. Interroll ürünlerinin kalitesi ve modüler esnekliğinin yanında firmanın uzmanlarının çözüm odaklı yaklaşımı, bu başarıda kilit bir rol oynadı.” dedi.