Pandeminin insanları birbiriyle mesafeli ve izole bir hayata zorlaması, daha ferah ve rahat vakit geçirilebilecek bahçeli konutlara olan talepleri de artırıyor. Bunun üzerine inşaat markaları da gelen talepleri değerlendirerek, yeni inşaat projelerinde doğa ile barışık bir yaşam vaat eden yapılara imza atmaya başladılar. Bunun son güzel bir örneğini ise Folkart Yapı gerçekleştiriyor. Bahçeli bir yaşamın en güzel örneklerinden biri olması hedefiyle İzmir kent merkezinin hemen yanı başında yer alan Urla’da 162 villadan oluşan Folkart Country Urla projesini hayata geçirmek için start veren şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Bireylerin, ailelerin kendilerine zaman ayırabilecekleri, güvenilir bir yaşam alanı sunmak istiyoruz” diyor. Proje, oluşturulan geniş ve eşsiz bir peyzaj alanı ile de dikkat çekiyor. Folkart Country Urla projesinin mimari avantajlarını, peyzaj çalışmalarını ve öne çıkan tüm avantajlarını Mesut Sancak Bey ile konuştuk. Kapak projemizden detaylara ulaşabilirsiniz.

***

Bu ay “Tepedekiler” bölümümüzde inşaat sektöründeki 30 yıllık tecrübesini modern ve sosyal bir iş alanı sağladığı Now Bomonti ile İstanbul’a taşıyan Now Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başyazıcıoğlu ile inşaat sektörüne kattıkları yenilikleri, referans projelerini ve teknolojinin gayrimenkul alanına getireceği avantajları konuştuk. Türkiye ekonomisinin en önemli dinamiklerinden olan inşaat sektöründe akıllı bina kavramına yenilikler ekleneceğini ve teknolojinin aynı zamanda bu yapıların daha kısa zamanda tamamlanacağına işaret ettiğini söyleyen Başyazıcıoğlu, “Yeni teknolojik yöntemlerle üretilen malzemelerin kullanılacağı bu yapıların daha uzun süreli ve dayanıklı olmasının yanı sıra maliyetinin daha az olması, inşaat sektörünün öncelikleri arasında yer alıyor” şeklinde konuştu.

“Tasarım Ustaları” bölümünde bu ay, iki design group Kurucu Ortağı Yüksek Mimar Murat Kader’i konuk ederek; tasarımlarında, fonksiyonelliğin ve mükemmel bir işleyişin nasıl sıkı takipçisi olduklarını konuştuk.

Ayrıca, iki mimarlık şirketinin yetkililerine, projelerinde yapı malzeme tercihinde hangi kriterlere dikkat ettiklerini sorduk. Aldığımız yanıtlar yine “Tasarım Ustaları” bölümünde.

Ağustos sayımızda “dosya” bölümünde, yaşam alanlarının vazgeçilmezi Mutfak- Banyo ve Seramik alanına yeni bir soluk getiren çözümleri inceledik.

Yapı & Malzeme markalarının yepyeni ve başarılı uygulamalarını inceleyebileceğiniz yeni sayımızla sizi baş başa bırakıyoruz.

Sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler...