Ambalaj sanayi depolarının öne çıkan kriterleri arasında; depoların üretim sahası ile entegre olarak hareket etmesi ile ürün izlenebilirliği, süreçlerin her aşamada kontrolü ve maliyet noktasında fire azaltılması bulunuyor.

***

İçinden geçtiğimiz süreci değerlendiren Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği (OMÜD) Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Sükan, oluklu mukavvanın toplum açısından vazgeçilmez olan endüstri, gıda, temizlik, hijyen ürünleri ve tıbbi malzemeler gibi acil öncelikli ihtiyaçların ambalajlanmasında, taşınmasında ve depolanmasında kullanıldığını ve sürecin aksamaması adına sektör olarak var güçleriyle çalıştıklarını belirtti. Hijyenin daha da önem kazandığı günümüzde, ambalaj malzemesi tercihlerine vurgu yapan Sükan, hijyenik ve çevreci malzeme olan oluklu mukavvanın önemine dikkat çekti.

***

Bu ay ambalaj sanayi kapak konumuz kapsamında, oluklu mukavva ambalaj sektörünün önde gelen firmalarından, sektörün ilk temsilcisi olan Olmuksan International Paper depolarını mercek altına aldık. Sorularımızı yanıtlayan Olmuksan International Paper Genel Müdürü Yılmaz Selçuk, altyapı çalışmalarını tamamlayarak 5 fabrikalarında devreye aldıkları görsel yönetim sistemi (VMS) ile elde ettikleri avantajları ve sistemin kazanımlarını anlattı. Depo Ürün ve Sistemleri sayfalarımızda ise; AIV, Kompresör, Ölçüm-Tartım Sistemleri, Emniyet Çözümleri, Tahrik Sistemleri, Sensörler, Yazılım, AGV, Fabrika İçi Trafik ve Robotik başlıklarında sektör temsilcilerinin geliştirdiği çözümleri, yeni ürünleri ve son gelişmeleri okuyabilirsiniz.

***

Son olarak sizleri, yeni iş ağımız olan Endüstri Forum’a davet etmek istiyorum. Endüstriye yönelik konuların tartışılacağı platformumuzda, sektör temsilcileri bir araya gelerek bilgilerini, uzmanlıklarını ve deneyimlerini paylaşacak. İhtiyaçların yanı sıra sorunlara yönelik çözümler, bu ortak platformda kısa sürede ve etkin bir şekilde ilgili kişiye ulaşacak.

Ayrıca Endüstri Forum sayfalarında oluşan içerikler radyoda haber, dergilerde ve haber sitesinde söyleşi olarak da yayınlanarak daha geniş bir kitleyle buluşacak.