Bu yıl Zirvede tanıtacakları MELFA ASSISTA cobot’un yıldız ürünleri arasında yer alacağını söyleyen Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Ürün Yönetimi ve Pazarlama Birim Müdürü Tolga Bizel, “Yapay zekâ ile geliştirdiğimiz yeni nesil kolaboratif robotlarla şirketlerin robotik sistemlerini hızlı, sezgisel ve daha düşük maliyetlerde kurmalarına, hızla değişen iş ortamları ve sosyal ihtiyaçlara esnek bir şekilde yanıt vermelerine imkân sağlıyoruz.” şeklinde konuştu. Tolga Bizel, Zirve sayımızın özelinde sorularımızı yanıtladı. 

2022 yılı ilk 8 aylık sonuçlarınızı değerlendirerek iş gündeminizi paylaşır mısınız?  

Şirket olarak yıl başında belirlediğimiz hedeflere ulaştık. Piyasadaki mevcut durumları göz önüne alarak öngördüğümüz koşullar karşısında iyi bir yol kat ettik. Bu başarının arkasında Mitsubishi Electric Türkiye’nin dünyadaki gelişmelere hızlı adapte olabilmesi, tüketici beklentilerini iyi analiz edebilmesi, dijital dönüşüm prensiplerine bağlılığı, Sanayi 4.0’a cevap veren çözümleri ve Sanayi 5.0 vizyonu yer alıyor. Ülkemizde gösterdiğimiz başarıların bir sonucu olarak, kısa bir süre önce çevre ülkelere otomasyon alanında ürün satma yetkisi de aldık. Doğu Akdeniz ülkeleri başta olmak üzere Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan ve Ürdün’ün yanı sıra Orta Asya ülkelerine de tecrübemiz doğrultusunda ürün tedarik etmeye başladık.

Bu yıl sektöre yeni sunduğunuz ürün grupları neler? Hangi özellikleriyle öne çıkıyorlar? Fabrikalarda ve tesislerde verimliliğin artışına nasıl katkı sağlıyorlar? 

Daha çok endüstriyel ve kolaboratif robotlarımızla faaliyet gösterdiğimiz pazarlarda öne çıkıyoruz. Bu dönemde daha çok; hibrit çalışma, uzaktan kontrol, dijital ikiz ve mobilite gibi kavramlar üzerine yoğunlaşmış durumdayız. Giderek daha da fazla genişleyen ve hareket alanı kazanan dijitalleşme iklimine uygun olarak otomatik üretim süreçlerindeki değişiklikleri öngören ve fabrika otomasyon ekipmanlarında hareket hızı gibi gerçek zamanlı ayarlamalar yapan bir teknoloji geliştirdik. Bu teknoloji, manuel ayarlamalara duyulan ihtiyacı ortadan kaldırıyor ve üretim sürecindeki verimi artırıyor. 

Robot Yatırımları Zirve ve Sergisi’nde öne çıkarmayı planladığınız ve otomasyon dünyasını ilgilendiren ürün ve uygulamaları anlatır mısınız? Fabrika üretim süreçlerine bu ürün ve çözümlerle ne gibi katkılar sağladığınızı anlatır mısınız? Yakın dönemde gerçekleşen, böyle bir örnek projeyi ve çıktılarını bizimle paylaşır mısınız? 

Robot Yatırımları Zirve ve Sergisi için bizim için çok değerli bir etkinlik. Bu sene yine inovatif robot teknolojilerimizle zirve ziyaretçilerini buluşturacağız. “Yeni Bir Çağ Başladı” temasıyla katılımcılarımızla buluşacağımız bu zirvede sadece ürünlerimizi değil, bu temanın temelini oluşturan dijital dönüşüm vizyonunu da aktarmayı hedefliyoruz. Standımızı ziyaret eden yerli ve yabancı katılımcılar ile yatırımcılar ileri bir gelecek perspektifine tanıklık edecek. 

MELFA ASSISTA cobot, fuarda yıldız ürünlerimiz arasında yer alacak. Yapay zekâ ile geliştirdiğimiz yeni nesil kolaboratif robotlarla şirketlerin robotik sistemlerini hızlı, sezgisel ve daha düşük maliyetlerde kurmalarına, hızla değişen iş ortamları ve sosyal ihtiyaçlara esnek bir şekilde yanıt vermelerine imkân sağlıyoruz. Ancak dijital fabrikalarda robotlar ve insanların etkileşimli çalıştığı üretim hatları, sadece robotlardan oluşan üretim hatlarından çok daha verimli… Bu noktadan hareketle kolaboratif robot serimizle sektörde öne çıkıyor, robotlarla insanların iş arkadaşı olabildiği hibrit fabrikalar oluşturuyoruz. Yüksek hassasiyet içeren cobotlarımız, çok çeşitli endüstriyel sektörlerin montaj uygulamalarında oldukça önemli bir özellik olarak öne çıkarak otomotiv sektörü dâhil pek çok uygulamada başarısını gösteriyor. Herhangi bir nesne ya da sistemi simüle edebilen ve dijital kopya olarak tanımlanan dijital ikiz uygulamaları da MELFA ASSISTA cobotlarımız ile farklı bir boyut kazanıyor. Kolaboratif robotlarımıza entegre edilen dijital ikiz teknolojisi sayesinde üretim hattı esneklik kazanırken kişiselleştirilebilir hizmet anlayışında fabrikaların öne çıkmasını sağlıyor. 

Mevcut üretim iklimine uygun olarak geliştirdiğimiz çözümlerle bu sürecin aktörleri arasında yer alıyor, tescilli teknolojilerimizle iş ortaklarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Bu konudaki en büyük gücümüz ise MAISART…Şirketimizin tescilli yapay zekâ markası MAISART (Mitsubishi Electric's AI creates the State-of-the-ART in technology/ Mitsubishi Electric’in AI’sı ile en yeni teknoloji) ile iş ortaklarımızın yapay zekâdan maksimum fayda elde etmelerini sağlamak için çalışıyor ve üretim mekanizmalarını yeni baştan şekillendiriyoruz. MAISART; kompakt yapay zekâ, otomatik tasarım derin öğrenme algoritması ve ekstra verimli akıllı öğrenme uygulamalarını içeren özel yapay zekâ teknolojisini tek bir çatı altında topluyor. Bu çatı tescilli markamızı da yine detaylı olarak fuarda tanıtacağız. 

İnovatif çözümlerimizin yanı sıra interaktif oyunlarımızla da uçtan uca dijital bir deneyim sunmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda daha önce birçok önemli fuarda da büyük ilgi gören ödüllü oyunumuzla ziyaretçilerimizi ağırlayacağız. Ayrıca zirvenin ikinci gününde katılacağımız “Robotlu Üretim Hücrelerinin Dijital Dönüşümü” paneli ile de üretimi dönüştüren yenilikçi teknoloji ve bakış açılarını konuşacağız. 

2022 yıl sonu hedeflerinizi paylaşır mısınız? 

Şirket olarak en köklü mirasımız olan inovasyon kültürümüzü hizmet verdiğimiz tüm sektörlerde pazarın ve kullanıcıların ihtiyaçlarına entegre ediyoruz. Firmaların üretim ve rekabet gücüne güç katacak çözümler sunuyor; her zaman daha iyisi için değişimi hedefliyoruz.  Geleceği referans alan teknolojilerimizle firmaların dijitalleşme potansiyelini en efektif şekilde değerlendirebilmesini hedefliyor; esneklik, kolay adaptasyon, değişen mühendislik sistemlerine uygunluk ve insanlarla birlikte çalışabilirlik gibi argümanları yeni robot teknolojilerimize entegre etmeye devam edeceğiz. Ek olarak hem yeni pazarlarda ulaştığımız konum itibariyle hem de büyüme ile yıl sonunda hedeflediğimiz tabloya ulaşacağımızı düşünüyoruz.
 

Yeni mGrip Parmak Tutucu: Gıda Üreticileri İçin Güvenilir Taşıma Yeni mGrip Parmak Tutucu: Gıda Üreticileri İçin Güvenilir Taşıma
Editör: Haber Merkezi