Otomotiv sektörü başta olmak üzere; elektrik elektronik, beyaz eşya, inşaat, tarım ve mobilya gibi hayatın içinde yer bulan ve katma değeri yüksek olan tüm endüstrilere polimer alanında güvenli, sürdürülebilir ve çevreci çözümler gerçekleştiren Epsan, RFID, depo yönetimi algoritmaları vb. teknolojiler ile hammaddeden mamul depolamaya kadar bütün süreçlerini otomasyon desteği ile yürütüyor. “Bu süreçte; akıllı forklift, RFID Gate, AGV robot gibi teknolojilerden faydalanıyoruz.” diyen Epsan Fabrika Müdürü Ercan Ubay, “Depo yönetiminde kullandığımız (WMS) ve ERP entegrasyonu, stok yönetimi, talep planlaması, iş gücü yönetimi, üretim süreçlerinin izlenmesi, veri bütünlüğü gibi birçok alanda büyük bir fayda sağlıyor” diyor.

YENİ EKSTRUDER MAKİNELERLE MAKİNE PARKURUNU GELİŞTİRECEK

Epsan olarak, başarılı stratejiler ve yatırımlarla birlikte hem iç pazarda hem de dış pazarda güzel bir büyüme ivmesi yakaladıklarını söyleyen Ubay, 2022 yılına kıyasla otomotiv sektöründe satışlarını yüzde 35 oranında artırdıklarını, elektrik elektronik ve inşaat sektörlerinde ise satışlarının yaklaşık yüzde 25 oranında artış gösterdiğini söyledi. Ubay 2023 yıl sonu hedeflerinin ise bu ivmeyi sürdürmek ve dördüncü çeyreği aynı sektörlerde ortalama yüzde 20'lik satış artışı ile kapatmak olduğunu söyledi.

Sürdürülebilirliği ve çevre dostu çözümleri merkezine alan bir firma olarak, bu yönde de çözümler geliştirmek için yatırımlarını sürdürdüklerini söyleyen Ubay, yeni yatırım planlarını ise şu sözlerle açıkladı: "Bu kapsamda yeni kurulacak olan üretim hattımızla üretim kapasitemizi 10 bin ton artırmayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra 2023 ve 2024 yılında üretim sahamıza ekleyeceğimiz yeni ekstruder makinelerle, makine parkurumuzu ve kapasitemizi geliştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca beyaz eşya ve elektronik sektöründe de daha aktif olmaya yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yeni adımlarımızla birlikte otomotiv sektöründeki satışlarımızı da yüzde 50 oranına yükseltme hedefimiz bulunuyor."

LOJİSTİKTE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN ANAHTARI TEKNOLOJİ YATIRIMI LOJİSTİKTE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN ANAHTARI TEKNOLOJİ YATIRIMI