Yapay zekâ yazılımlarının üretim teknolojilerindeki kullanım alanları ve yoğunluğu gün geçtikçe artıyor. Üretim operasyonlarının görsel, sesli ve benzeri verilerle kontrolü, kestirimci bakım ile takipli yönlendirme, analiz, takip verilerinin toplanması, yorumlanması, arşivlenmesi gibi çok çeşitli ihtiyaçlar için yapay zekâ yazılımları kullanılıyor. Günümüzün yazılım dünyasında endüstride kullanılan kolaboratif robotlar, yapay zekâ teknolojileri de dahil olmak üzere sahip oldukları geliştirici yazılımlar üzerinden değerlendiriliyor. Yazılımların niteliği, uygulanabilirliği ve erişilebilirliği de son kullanıcılar tarafından önem verilen konular arasında yer alıyor.

EKONOMİK VE HIZLI ROBOT KURULUMU

Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Robot Destek Danışmanı Zeynep Osmanpaşaoğlu, Mitsubishi Electric olarak tescilli AI markaları olan MAISART (Mitsubishi Electric's AI creates the State-of-the-ART in technology) teknolojisi kapsamında geliştirdikleri yeni nesil kolaboratif robotlarla şirketlerin robot kurulumlarını daha hızlı ve daha düşük maliyetlerle gerçekleştirmelerine, hızla değişen çalışma koşullarına esnek bir şekilde kolayca uyum sağlayabilmelerine olanak sağladıklarını söyledi. Arızaya sebep olabilecek ekipmanları kestirimci destekli bakım yazılımları ile önceden tespit edebildiklerini de ifade eden Zeynep Osmanpaşaoğlu, “Bu sayede gerekli uyarıların yapılmasıyla, makinedeki duruş sürelerini en aza indirmek ve verimliliği artırmak mümkün oluyor. Ayrıca robotların işçilerin hareketlerini taklit ederek öğrenmesine olanak tanıyarak ilk kurulum işlemlerinin kolaylaşmasına ve verim artışına önemli ölçüde katkı sağlayan ters pekiştirmeli öğrenme (IRL) teknolojisi gibi alanlarda da çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Delta’dan Lojistik Sektörüne İş Birlikçi Robot Delta’dan Lojistik Sektörüne İş Birlikçi Robot

Mitsubishi Electric olarak tüm robot tiplerimizde yazılım olan her özelliğimizi standart özellik olarak dahil ediyoruz. Ayrıca geliştirmekte olduğumuz yapay zekâ teknolojilerimizi de yine standart olarak tüm kolaboratif robotlarımıza ekliyoruz. Bu alanlardaki çalışma ve yatırımlarımızı önümüzdeki yıllarda da sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi