18-21 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Robot Yatırımları Zirvesi'ne katılacak olan Robomech'in Genel Müdürü Safa Aksoy, zirvede öne çıkarmayı planladıkları ürün ve uygulamalardan bahsetti. Esnek ve taşınabilir paketleme ve paletleme robotlarının, farklı sektörlerin ihtiyaçlarına uyum sağlayabilecek şekilde tasarlandığına dikkat çeken Aksoy, "Ürünler, kolayca taşınabilen ve kurulum gerektirmeyen yapısıyla üretim süreçlerinde büyük avantaj sağlar. Özellikle, küçük ve orta ölçekli işletmeler için uygun maliyetli çözümler sunar. Modüler tasarımı sayesinde farklı ürün boyutlarına ve şekillerine hızlıca adapte olabilen robotlarımız, ileri düzeyde algoritmalar ve sensör teknolojileri ile hassas hareket kabiliyetine sahiptir." dedi.

ENERJİ TÜKETİMİ VE İŞ GÜCÜNDE AZALMA

Fabrikaların #ToplamVerimlilik hedefleri için sundukları katkılar ve çözümler hakkında da bilgiler paylaşan Aksoy, "Robomech olarak fabrikaların toplam verimlilik hedeflerine ulaşmasını sağlayacak entegre robotik çözümler geliştiriyoruz. Paketleme, paletleme, taşıma ve süreç otomasyonu alanlarında sunduğumuz yenilikçi teknolojilerle; enerji tüketiminde %20’ye varan tasarruf, iş gücü maliyetlerinde azalma, süreç hızında belirgin bir artış sağlıyoruz." dedi.

“Esneklik, Sürdürülebilirlik ve Yapay Zeka Sektörün Temel Taşları Olacak" “Esneklik, Sürdürülebilirlik ve Yapay Zeka Sektörün Temel Taşları Olacak"

Son dönemde bir gıda fabrikasında gerçekleştirdikleri projeden örnekler de paylaşan Aksoy, "Son dönemde bir gıda fabrikasında gerçekleştirdiğimiz layer paletleme sistemi buna iyi bir örnektir. Bu projede robotlarımız, üretim hattından çıkan paketli ürünleri depoya taşıdı, burada otomatik paletleme ve ardından streçleme operasyonlarını gerçekleştirdi." diyerek projeyi aktardı. Proje sonucundaki kazanımlar hakkında da bilgiler paylaşan Aksoy, "Proje sonucunda %35 zaman tasarrufu elde edildi. Manuel hatalardan kaynaklanan üretim aksaklıkları tamamen ortadan kalktı. İşçi verimliliği başka kritik alanlara yönlendirilerek işletme kapasitesi artırıldı." şeklinde konuştu.

Aksoy, son olarak, "Müşterimiz, bu çözümle yıllık bazda önemli bir maliyet avantajı sağladı ve yatırım geri dönüş süresi yalnızca 18 ay oldu." diyerek sözlerini tamamladı.