Endüstride her geçen gün değişen müşteri ihtiyaçlarının getirdiği rekabet koşullarını yakalamak ve müşteri ihtiyaçlarına zamanında, yüksek kalitede ürünlerle cevap vermek için vizyoner üreticilerin sıfır hata ve yüksek verimlilikle üretim amaçlı dijital dönüşüm projeleri son hız devam ediyor.

Bu ay kapak konusunda incelediğimiz tekstil konusunda Türkiye’nin sayılı entegre kuruluşları arasında yer alan, bayan ve erkek dış giyiminde geniş ürün yelpazesi ve S.E.M. marka iplik üretimiyle sektöründe tercih edilen bir firma haline gelen Bursa merkezli Işıksoy Tekstil de Nesnelerin İnterneti -IoT- çalışmalarıyla verimlilik oranlarında ciddi iyileşme sağlayan markalardan.. Üretimdeki makinaların nesnelerin interneti vasıtası ile veri toplama çalışmaları; verilerin süreç ve organizasyonel yönetimi için yönetici modüllerinin geliştirilmesi ve prototip üretimi, üretim proseslerinin takip edilmesi ve verimliliğin puantajlanması ihtiyacından doğarken, Işıksoy Tekstil Bilgi İşlem Müdürü Tolga Yorulmaz, GMT Endüstriyel partnerliğinde gerçekleştirdikleri proje ile ilgili olarak, “Tüm makina çeşitliliğine uygun IoT çalışmalarımız devam etmekte. GMT PLC, C#, MSSQL yapımızın temelini oluşturuyor. IoT kapsamında GMT PLC’lerle makinalarımızdan topladığımız veriler veri tabanına kaydediliyor. Veri tabanı raporlama yöntemleri kullanılarak verimliliğin maksimum düzeye çıkmasını hedefliyoruz. Toplanan verilerden de yararlanarak ve veri tabanı raporlama yöntemlerini kullanarak verimliliğimizi üretimde yüzde 5 kalitede yüzde 7 artırdık” dedi. Röportajın detaylarına kapak bölümümüzden ulaşabilirsiniz. 

***

“Endüstri Forum, yeni bir iş ağı olarak kuruldu. Online forum, dijital dergi ve üyelerin birbirleriyle iş geliştireceği etkinliklerden oluşacak. Forumlarda gruplar kurulacak, tercih eden gruplar için de randevulu online toplantılar yapılarak iş geliştirme faaliyetlerine ağırlık verilecek. Endüstri Forum’a özel olarak ilk sayısı hazırlanan “Endüstri Forum” Dijital Dergisi her ay özel bir araştırma dosyası hazırlanarak gündem oluşturacak. Muhtemelen siz bu satırları okurken, dergi de yayınlanmış olacak. Foruma buradan ulaşıp hemen iş ağınızı oluşturmaya başlayabilirsiniz. https://forum.stendustri.com.tr/index.php