Günümüzde değişen müşteri talepleri, hızlı ulaşılabilir, kişiselleştirilmiş ürünlerde vücut buluyor. Bunun sonucu olarak rekabet koşullarını yakalamak ve müşteri ihtiyaçlarına zamanında, yüksek kalite ve çeşitte ürünlerle cevap vermek için geleceğe odaklanan üreticiler, sıfır hata ve yüksek performans ile üretim amaçlı dijital dönüşüm projelerine ağırlık veriyor.

Tekstil sektöründeki dijital dönüşüm çalışmalarına odaklandığımız Ekim sayısında kapakta yer verdiğimiz Aster Textile firması da bu vizyoner üreticilerin en önde gelenlerinden bir tanesi. Şirket, yakın zamanda faaliyete alacağı kumaş deposu ve premium müşterilerine ait mamül ve yarı mamül ürünlerinin ithalatından üretim, paketleme ve son sevk aşamasına kadar izlenebilirliğini sağlamak ve verimliliği artırmak amacıyla Aster Barkod ve RFID barkod yazılımlarının, mevcut ERP programına entegre etme çalışmalarını sürdürüyor. Konu hakkındaki proje aşamalarını konuştuğumuz Aster Textile Depo Müdürü Murat Güngör, pilot depoda yaptıkları çalışmaların oldukça başarılı olduğunu söyleyerek, “Sonuçların tamamı pozitif olduğunda tüm üretim ve depo noktalarında aynı şekilde faaliyete geçeceğiz. Bu sayede kişi bazlı performans, üretim kapasitesi, termin süresi, sapma raporu, bekleyen stok, maliyet vb. kırılımlara daha rahat ulaşabileceğiz” diyor.

Odağına dijital dönüşüm projelerini alan şirket, hammaddeden başlayarak tüm üretim süreçlerinde verimi artıracak ekipman, makina, otomasyon, tam zamanlı veri toplama uygulamaları, 3D tasarım-fit sistemleri gibi teknolojilere daha fazla yatırım yapmaya gayret ediyor. Detaylara röportajımızdan ulaşabilirsiniz.

Ve son bir haber de ST Endüstri Medya bünyesinden.. ST Endüstri Zirveleri 2021’e ertelendi. Bu yıl Ekim ayında düzenlenmesi planlanan ST Endüstri Zirveleri; Robot Yatırımları, Endüstri 4.0 Uygulamaları, Enerjisini Üreten Fabrikalar ve Proses Zirvesi tüm taraflarla yapılan yoğun istişarelerin ardından 2021 yılına ertelendi. Zirveler, 2021 yılında yine Ekim ayında düzenlenecek.