Üretim hatlarındaki parçaların yerlerini tespit eden sistemlerle tüm üretim hatlarının anlık takibini sağlayan vizyoner tekstil üreticileri böylece hatlardan daha çok veri topluyor, verileri daha anlamlı yorumluyor ve gerektiğinde önleyici, tutarlı ve hızlı tepki verebiliyor. Bu ay kapak konusu olarak yoğunlaştığımız “Tekstil Sanayi” dosyasında, üretimde hataları minimize etmeye odaklanan tekstil sektörünün öncü markası Hugo Boss’un İzmir fabrikasındaki yatırımları inceledik.

Otomasyon ve robotik teknolojilere de eşzamanlı yatırımlarını sürdüren HUGO BOSS İzmir, TeknoLab adını verdiği teknoloji laboratuvarında otomasyon ve robot kullanımı konularında prototipler üretiyor. Tekstil devinin fabrikasında tüm operatörler, yatırımlar kapsamında Akıllı Veri Yönetimi (SDM) sistemiyle donatılırken, saha yöneticileri üretim sürecini SDM’nin tamamlayıcısı olan ‘Supervizör Arayüzü’ üzerinden yönetmeye başladılar. Üretim sistemleri, tüm üretim hatlarının anlık takibini sağlayan ‘Hat Arayüzü’ sistemi ve üretim hatlarındaki tüm parçaların yerlerini tespit eden Gerçek Zamanlı Tespit Hizmeti (RTLS)’ne tamamen entegre edilmiş durumda. İşte bu entegrasyon hatlardan daha çok veri toplamasına, verilerin daha anlamlı yorumlanmasına ve ihtiyaç halinde durumlara daha tutarlı ve hızlı tepki vermeye olanak sağlıyor. Hugo Boss’ta yaşanan teknolojik dönüşümü kapak bölümümüzden inceleyebilirsiniz. Bu ay, çoklu dosya konusunda; veri toplama, görüntü işleme, HMI ve endüstriyel PC ile test – ölçüm konularındaki en yeni otomasyon teknolojilerini sizler için derledik. Ayrıca üretimi otomatik hale getiren tüm otomasyon ürün ve uygulama örneklerini de incelemelerinize sunduk.

***

Ve bir yenilik: “Endüstri Forum, yeni bir iş ağı olarak kuruldu. Online forum, dijital dergi ve üyelerin birbirleriyle iş geliştireceği etkinliklerden oluşacak. Forumlarda gruplar kurulacak, tercih eden gruplar için de randevulu online toplantılar yapılarak iş geliştirme faaliyetlerine ağırlık verilecek. Foruma buradan ulaşıp hemen iş ağınızı oluşturmaya başlayabilirsiniz. https://forum.stendustri.com.tr/index.php

Endüstri Forum’a özel olarak ilk sayısı hazırlanan “Endüstri Forum” Dijital Dergisi her ay özel bir araştırma dosyası hazırlanarak gündem oluşturacak. Muhtemelen siz bu satırları okurken, dergi de yayınlanmış olacak.