Üretim dünyasında tekrar eden süreçlere en güzel örnek hiç kuşkusuz paketleme ve dolum hatları. Bu hatlarındaki darboğazları Endüstri 4.0 araçları ile kontrol eden, daha doğrusu çözerek kontrol altına alan şirketler, bu hatları fabrikanın diğer hatları ile yine Endüstri 4.0 odaklı proje ve yatırımlarla tam entegre ettiklerinde, insan kaynaklı hataları minimize edebiliyor, uzaktan kontrolü ve tam izlenebilirliği sağlayabiliyorlar. Tüm bu çalışmalar ise kuşkusuz üretimdeki maliyetleri minimize ederken, en yüksek seviye kaliteli üretimi de mümkün kılıyor. 

Paketleme -Ambalaj sektöründeki Endüstri 4.0 uygulamalarını ele aldığımız Eylül sayısında bu ay, 50 yılı aşkın süredir oluklu mukavva ambalaj sektörünün önde gelen firması olarak hizmet veren Olmuksan International Paper’ı konuk ettik.

VMS, görsel yönetim sisteminin altyapı çalışmalarını yaparak 5 fabrikasında devreye alan Olmuksan, bu sayede üretimin her bir makinada hangi aşamada olduğunu gösteren datalar alabiliyor. Yazılım olarak SAP ve NTN – ERP yazılımlarını kullanan Olmuksan, hammadde ve mamul depolarının ERP sistemi üzerinden üretim süreci ile entegre olmasını sağlayarak; ürün izlenebilirliğini sağlıyor. Böylece tüm süreçleri uçtan uca kontrol ederek maliyetlerin kontrolünde özellikle fire azaltılması konusunda önemli avantajlar elde ediyor. Olmuksan International Paper Genel Müdürü Yılmaz Selçuk ile yaptığımız röportajın detaylarına kapak bölümünden ulaşabilirsiniz.