Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Teknopanel Genel Müdürü Orhan Kahveci,"Türk sanayisinin güncel durumuna dair önemli ipuçlarını taşıyan ve ülkemizi gururlandıran şirketlerin başarılarını kamuoyuna duyuran İSO Birinci 500 listesinde, bu yıl da sektörümüzün tek markası olarak yer almaktan gurur duyuyoruz. Üst üste 9’uncu kez taşıdığımız liderlik bayrağının verdiği gururla yolumuza devam ediyor, doğru stratejik kararlar, katma değerli ürünler ve yıldan yıla artan yurt içindeki ve yurt dışındaki satış ve pazarlama gücümüzle hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz" dedi. 

"104 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ"

4 üretim tesisiyle sektörlerine hizmet verdiklerine ifade eden Kahveci, "Bugün 123 bin metrekare alan üzerindeki, yıllık 13,5 milyon metrekare sandviç panel, 1,6 milyon metreküp EPS ürünleri üretim kapasitesine sahip 4 üretim tesisimizle sektörümüze hizmet veriyoruz. Yüzde yüz yerli sermayeli bir firma olarak, Asya, Avrupa, Afrika, Avustralya, Kuzey ve Güney Amerika kıtalarındaki 104 ülkeye ihracat yapıyor, ülkemizi dünya çapında temsil ediyoruz. Ülke ekonomisine istihdam ve katma değer sağlamak için elimizdeki tüm kaynakları verimli kullanarak 500’den fazla iş gücüyle gece gündüz çalışıyoruz" diye konuştu.  

SİLTAŞ YAPI'DAN İSTEYENLERİ "EV"LENDİRECEK KAMPANYA SİLTAŞ YAPI'DAN İSTEYENLERİ "EV"LENDİRECEK KAMPANYA

"SATIŞLARIMIZI YÜZDE 9 ARTIRDIK"

2022’de satışlarını yüzde 9 oranında artırdıklarının altını çizen Kahveci, "Türkiye’de 150’den fazla yetkili hizmet noktasıyla, yurt dışında 120’den fazla çözüm ortağıyla ürünlerimizi müşterilerimize hızlı bir şekilde ulaştırıyoruz. Profesyonel satış ve pazarlama ekibimizle Teknopanel ürünlerinin tanıtımını global çapta gerçekleştiriyoruz. Sahip olduğumuz sektörün ilk ve tek Ar-Ge merkezi, Teknopanel’e yenilikçi ürün tasarlama ve geliştirme şansı vererek süreçlerimizi iyileştirmemize, sürdürülebilir ve müşterilerimize özel ürünler üretmemize olanak sağlıyor" ifadelerini kullandı. 

"ÜRÜNLERİMİZ İÇİN AR-GE VE İNOVASYON ÇALIŞMALARIMIZA ÖZEN GÖSTERİYORUZ"

Şubat ayında yaşanan deprem felaketi sebebiyle Ticaret Bakanlığı’nın ve AFAD’ın koordinasyonunda yürütülen proje kapsamında konteyner kentlerin inşası için prefabrik yapı ve konteyner ev üreticilerinin sandviç çatı ve cephe paneli talepleri doğrultusunda tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirten Kahveci, "Projenin ilk etabı olan 43 bin konteyner evin inşasının 2,8 milyon metrekarelik poliizosiyanurat (PIR) yalıtımlı sandviç çatı ve cephe panelinin tedariği için her gün aralıksız olarak üretim yaptık" dedi. 
Aynı sorumluluk bilinciyle enerji verimliliği ve tasarrufunun iklim kriziyle daha da önemli hale geldiğine dikkat çeken Kahveci ,"Üretim süreçlerimizde aldığımız önlemler ve geliştirmelerle karbon ayak izimizi azaltıyoruz. Mersin’deki üretim tesisimizin çatı yüzeyindeki güneş panelleriyle 1.6 megavatlık kurulu kapasitemizden yılda yaklaşık 2 bin 400 megavat elektrik üretiyoruz. Kısa zaman önce Sakarya ve İzmir üretim tesislerimizdeki GES projelerini de tamamlayarak kurulu kapasitemizi 3.6 megavata çıkardık. Daha yaşanabilir bir çevre yaratma ve sürdürülebilirlik hedefi ile süreçlerimiz ve ürünlerimiz için Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarımıza özen göstererek yeşil dönüşüm projelerimizi hassasiyetle sürdürmeye devam ediyoruz" diye konuştu.