20-23 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde eş zamanlı gerçekleştirilen 6 zirve, 16 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı. Bu yıl ilki gerçekleştirilen Depolama ve İntralojistik Çözümleri Zirvesi’nde ise intralojistik sektöründen birbirinden değerli birçok isim panel alanında yaptıkları sunumlarla dinleyicilerle bir araya geldi. 

Fuar katılımcılarından olan Advoard Robotics Kurucu Ortağı Doç. Dr. Pınar Oğuz Ekim’in, “Robotik Güçlerle Yarının Lojistiğinin İnşası” başlıklı sunumu, ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılandı.

DEPOLARDA KULLANILAN ROBOTLARINI TANITTI

Depolardaki verimsiz toplama ve iş kayıplarının, dönemsel sipariş yoğunluğunun ve dönemsel işe alım ve eğitim giderlerinin zaman ve para kaybına neden olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Ekim, bu sorunlara çözüm getiren ürün portföyündeki robotları dinleyicilerle tanıştırdı.

ORCA ROBOTU

Depolarda, perakende sektöründe ve imalathanelerde toplama ve taşıma görevlerini yerine getirmek üzere tasarlanmış olan Orca robotu hakkında bilgiler paylaşan Ekim, robotun; web kontrol paneli desteğine ve IOT ile her yerden erişime, interaktif ekran desteğine, 24 saat operasyon süresine, 5 saat şarj süresine, 50 kg taşıma kapasitesine ve depo yönetim sistemi ile entegrasyona sahip olduğu bilgisini paylaştı.

RATEL ROBOTU

GLOBELİNK ÜNİMAR TUZLA’DA YENİ DEPOSUNU AÇTI GLOBELİNK ÜNİMAR TUZLA’DA YENİ DEPOSUNU AÇTI

Ardından depolarda, perakende sektöründe ve imalathanelerde yarım paletlerin altına girerek taşıma yapmak üzere tasarlanmış olan Ratel robotu hakkında bilgiler paylaşan Ekim, robotun; 500 kg’a kadar yük taşıma kapasitesine, Lidar ile engelleri tespit etme ve kaçınma becerisine, SLAM teknolojisiyle tamamen otonom navigasyona, interaktif ekran desteğine, 24 saat operasyon süresine, 5 saat şarj süresine ve depo yönetim sistemi ile entegrasyon özelliği olduğuna dikkat çekti.

BOA ROBOTU

Hacimli ve palet bazlı sistemler için taşıma robotu olan BOA hakkında da bilgiler paylaşan Ekim, robotun; 1000 kg taşıma kapasitesine sahip olduğunu, Lidar ve derinlik kamerasıyla engelleri tespit etme ve kaçınma özelliği olduğunu, SLAM teknolojisiyle tamamen otonom navigasyona sahip olduğunu, interaktif ekran desteği, 48 saat operasyon süresi, 5 saat şarj süresi ve depo yönetim sistemi ile entegrasyon yeteneğine sahip olduğu bilgisini paylaştı.

YATIRIM GERİ DÖNÜŞ SÜRESİ 1 YIL

Robotların kullanıcı dostu arayüzü ile parametre ve stok kontrolünün kolayca yapılabilmesine olanak sağladığını aktaran Ekim, depo SAP sistemiyle de entegrasyon sağladıklarını söyledi. Robotların yatırım geri dönüş süresinin 1 yıl olduğunu aktaran Ekim, verimlilik ve maliyet analizi yapıldığında ürünlerin 3.2 kat insan-zaman kazancı sağladığını da sözlerine ekledi.

Sektöre girdikleri 2020 yılından bu yana yenilikçi vizyonlarıyla birçok başarıya imza attıklarını söyleyen Ekim, şirketlere; operasyonel verimlilik, rekabet avantajı, 3 katı verim ve hassasiyet, teknolojik altyapı gelişimi, sürdürülebilirlik ve çevre/çalışan dostu bir yaklaşım vadettiklerini söyleyerek sunumunu sonlandırdı.