Sarıgözoğlu, Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Pres Metal Fabrikası'nın modernizasyonu, dijitalizasyonu ve genişleme yatırımları çerçevesinde Altınay Robot Teknolojileri ile birlikte kamyon kapılarının montajını gerçekleştiren robotik üretim hattını devreye aldı.

VARANK AÇILIŞINI YAPTI

Yedek parça üreten firmayı ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, otomasyonu ve tasarımı tamamen yerli olan pres hattının açılışını yaptı.

Varank’a, Vali Ali Mantı’nın yanı sıra AK Parti Aksaray milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve İlknur İnceöz, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile AK Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Evren Dinçer eşlik etti.

“YERLİ ROBOT İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Söz konusu hattın dijital dönüşümün en iyi örneklerinden biri olduğunu ve tamamen yerli olarak üretildiğini dile getiren Varank, robotların da Türkiye’nin önemli firmalarından biri tarafından otomasyonunun ve tasarımının yerli ve milli olarak geliştirildiğini kaydetti. 

Yalnızca robotların yurt dışından geldiğini söyleyen Varank, bütün hattı komple yerlileştirmek istediklerini ve robotları da Türkiye’de geliştirmek için uğraşacaklarını ifade etti.