CEM KARATAY - Bursa merkezli Ottonom Mühendislik, 360◦ gözetim yapabilme özelliği ile dakikalar içinde ortam dezenfeksiyonu sağlayan, güçlü etkiye sahip ultraviyole lambaları kullanılarak 80 metrekareyi 10 dakikanın altında temizleyebilen UVC destekli dezenfeksiyon robotunu sunuyor.

Covid-19 ile birlikte çözüm üretmeye odaklı olarak ilerleyen firma, dokunmadan temizleme döneminde UVC ışınlarının sterilizasyonundaki faydalarını gözeterek geliştirdiği LUXIO dezenfeksiyon robotunun sahip olduğu 10 bin saatlik lamba gücü sayesinde ortamı kolayca temizleyebiliyor, böylece hem ürün hem de çalışan güvenliğini korumaya yardımcı oluyor.

LUXIO R ve LUXIO S olmak üzere iki farklı modelle pazara sunulan yerli dezenfeksiyon robotu, istenilen alanı yüzde 99,999'a kadar dezenfekte edebiliyor.

DEZENFEKSİYON ANLIK OLARAK İZLENEBİLİYOR

Piyasada bulunan birçok UVC dezenfeksiyon cihazlarının aksine sahip olduğu 16 adet ileri teknoloji, ozon içermeyen 254 nm dalga boyundaki UVC lambaları sayesinde detay köşeleri gözden kaçırmadan dezenfekte edebiliyor.

Her iki modelde de ortak bulunan 2 adet 180 derece geniş lensli HD kamera ile dezenfeksiyon sırasında uzaktan gözetim sağlanabiliyor, tablet uygulamasıyla ünite herhangi bir yerden kontrol edilebiliyor ve dezenfeksiyon etkinliği anlık izlenebiliyor.

Ottonom Mühendislik Çözümleri, tasarımından üretimine kadar ortaya çıkardığı her üründe kullanıcı odaklı çalışmayı tercih ediyor, dolayısıyla LUXIO serisinde kullanılan ‘Kablosuz Akıllı Sensör (WSS)’ üniteleri ve yüksek hassasiyetli UVC modülleri yardımıyla odanın dezenfeksiyonunu doğruluyor.

Detayları ST Robot Yatırımları dergisinin Ekim 2020 tarihli 98. sayısında okuyabilirsiniz.