DOF Robotics Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mertcan, "Atatürk Havalimanı'nda kurulan İstanbul İhtisas Serbest Bölgesi'ne 2 milyon dolarlık fabrika yatırımını sürdürüyoruz" diye konuştu.

Marvel Studios ve Universal Studios gibi dünyaca ünlü film stüdyoları ve tema parkları olan firmalara, ABD, Çin ve Avrupa'daki ülkelere yerli yazılım ve robotik ürünleri ihracatı yapan firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Mertcan, Türkiye'de yeni bir yatırım için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

"İHTİSAS SERBEST BÖLGELERİNİN İHRACATINI ARTIRABİLİRİZ"

İhtisas serbest bölgelerinde yatırım gerçekleştirmeyi amaçlayan şirketlere devlet tarafından yatırım teşvikleri sunulduğunu ve böylece çok daha rahat bir şekilde yurt dışına açılabileceğini kaydeden Mertcan, "Ülke ihracatımıza yönelik artı bir hamle olduğunu düşünüyorum. Şu anda serbest bölgeler, 25 milyar dolar civarında ihracat yapıyor. Ülke olarak doğru hamlelerle bu rakamı 75 milyar dolar seviyelerine çıkarabilecek potansiyele sahip olduğumuza inanıyorum. Bu doğru hamlelerden birinin 8 Haziran 2020'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yasalaşan ihtisas serbest bölgelerindeki teknoloji ve yazılım üreten firmalara yönelik destekler olacağını düşünüyorum." dedi.

Teknoloji serbest bölgelerinin Türkiye ekonomisinde sürdürülebilirlik açısından önemli katkıları olacağına inandığını kaydeden Mertcan, gerek teşvikler gerekse yazılım ve Ar-Ge tarafındaki desteklerle katma değeri yüksek ihracatın önünü açacaklarının altını çizdi.

"DOFUTURE, GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRECEK"

Yatırımına devam ettikleri yeni fabrikaları ile ilgili de bilgiler paylaşan Mertcan, üretimin tamamını 2021 Şubat ayında yeni fabrikalarına taşıyacaklarını belirterek, "Ofis binalarımızın inşaat süreci mayıs ayı içerisinde tamamlanacak. Yeni tesisimizde, geleceği şekillendireceğimiz teknolojileri geliştirebilmek için sanayi ve üniversite iş birliğini de artıracağız. İçerik oluşturması devam eden DOF Akademi ile teknoloji kampüsümüzde belirli periyotlarda teknoloji, girişimcilik, lise-üniversite sanayi iş birliği konularında konferanslar düzenleyeceğiz. Bu sebeple teknolojiyle yaşayacak ve geleceği şekillendirecek kampüsümüze 'DOFUTURE' ismini verdik." ifadelerini kullandı.

Mertcan, teknoloji firmalarının ihracata ciddi katkı sağladığını, firmaların tek bölgede toplanmasıyla birlikte aralarındaki iş birliğinin artacağını, lojistik maliyetlerinin azalacağını, zaman tasarrufu ve bölge halkına istihdam sağlanacağını vurguladı.

"DÜNYANIN ÖNDE GELEN ŞEHİRLERİNE KURACAĞIZ"

DOF Robotics'in, 80'den fazla ülkeye ihracatını gerçekleştirdiği eğlence simülatörleri alanında yapacağı uluslararası yatırımlarla 500 milyon dolarlık iş hacmine ulaşmayı hedeflediklerini aktaran Mertcan, Flying Theater simülasyon ürünlerini dünyanın önde gelen şehirlerine kurarak işletmesini yapacaklarını ifade etti.

Mertcan ayrıca, "Merkezi İstanbul'da olan şirketimiz ile sağlamış olduğumuz işletme geliri ve kuracağımız ortaklıklar ile ülkemize yüksek döviz getirisi sağlamayı hedeflemekteyiz." dedi. (AA)