Ankara’da 1992 yılında faaliyetlerine ortopedik protez-ortez uygulama atölyesi olarak başlayan Proted, bu süreçteki binlerce yapmış olduğu protez ortezlerin tecrübesini 2000’li yılların başında üretim faaliyetlerini önce çıkartarak Türkiye’deki Tıbbı cihaz protez &ortez ürünlerine uygulama ve üretim olarak devam etti. Proted bugün ise ürün 6 bin yedek parça ve 1500 ürün çeşidi ve kalitesi bakımından Avrupa’da bu alanda faaliyet gösteren birçok firmanın önünde geliyor ve Türkiye’de yerli firma olarak lider konumunda ve ANKARA TIBBI CİHAZ Ar-Ge merkezi olarak 3’üncü sırada bulunmaktadır. Proted; üretim, yönetim ve ortopedik protez ve ortezlerin uygulanması faaliyetlerini İvedik OSB’de bulunan modern mimari ile yapılmış 4 bin metrekare kapalı alana sahip binasında sürdürüyor. Bununla birlikte üretim makinaları ve tesis anlamında yatırımları devam ederek 2019 yılı içerisinde yeni fabrika ve uygulama merkezi öncülüğünü yaklaşık 3 katı büyüklüğündeki tesise geçmenin heyecanını yaşamakta. Üretimde kaliteyi artırmak ve yeni projelerin proses şartlarına cevap vermek amacıyla robot yatırımı gerçekleştiren firma, ayrıca uluslararası pazarda da fark yaratmayı hedefliyor. Proted Genel Müdür Vekili Murat Şahin ile üretim sürecini ve robotların üretime olan katkılarını konuştuk. 

Fabrikanızda ortalama yıllık ne kadarlık bir ürün çeşidi işleniyor?

Firmamızda 2018 tarihi itibari ile binin üzerinde ürünle beraber, 6 bin yedek parça üretimini gerçekleştiriyoruz.

Ürettiğiniz ürünlerin imalatı hangi proseslerden geçiyor?

Fabrikamız protez ortez imalatı sırasında, işletmemiz içerisinde farklı özellikleri ve üretim teknolojileri olan 12 birimden oluşmaktadır. Bazı güncel teknolojilerimiz kompozit karbon, silikon dozajlama, CNC metal işleme, poliüretan enjeksiyon, plastik rotasyon, gibi alanlarda üretim yapıyoruz. Protez ve ortez alanındaki en çok tüketilen ürünlerle beraber teknolojik ürünlere odaklandık.

Makina parkurunuzda kullandığınız makinaların satın alma sürecinde hangi firmalarla iş ortaklıklarınız bulunuyor? 

Firmamız; marka ve iş ortaklığının verimliliğini göz önünde bulundurarak satın almalarını gerçekleştirmektedir. Makina parkurumuzda birçok alandan üretim makinaları, imalat prosesimiz içerisinde yer almaktadır. Makinalarımız kapsamında, istihdamını sağlamakta olduğumuz CNC metal şekillendirme departmanımız, firmamız için oldukça önemlidir. Üretim aşamasından birinci ve bininci ürünün aynı olması prensibi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

Kesintisiz çalışma ve sıfır hatayla üretim yapma gibi bir konumda olmanız, sizin ne gibi önlemler almanıza neden oluyor?

Sıfır hata oranında üretim… Tabii ki her üreticinin hayali fakat hata yapmadan sıfır hataya ulaşmanız olanaksız. Hata yapmanız problem değil, o hatayı yaptıktan sonra tekrar yapılmaması için önleyici faaliyetleriniz ön planda olmalı. Bu konuda firmalarda bir, iki kişinin çabası değil, bütün ekibin kalıcı hafıza bırakacak şekilde hedeflerine ilerlemesi gerekir.

Medikal sektörü aslında ülkemizde yeni yeni ivme gösteren bir alanını kapsıyor. Bu noktada robotlu üretim ya da Endüstri 4.0 hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyiz? 

Robotlu üretim gerçekten kulağa çok hoş geliyor… Bu nedenle firmamız da 2016 yılında robot yatırımı yaptı. 2018 yılında da yeni projemiz içim robot yatırımı gerçekleştireceğiz. Tabii bu süreci yaşarken robot deyince ülkemizde çalışan kesime gerek kalmayacağı intibası oluşmaktadır. Aksine robot sayesinde robotu yönetecek ekip sayısı artacak; kalite ve hızlı üretimi baz alırsak dünyaya entegrasyonumuz hızlanacaktır. Robotlar sanayide olmasaydı, bugün her ülkede Alman veya Japon arabası olmazdı. Kapasite artışı için robotlu takviyeler önemlidir. Bu nedenle yerli üreticiler olarak Endüstri 4.0 yani siber-fiziksel sistemlere dayalı üretimler dönüm noktalarımız olacaktır. 

Yeni projeniz için robot yatırımı ihtiyacı nasıl doğdu?

Yeni projemizin proses şartlarını bir insan ile sadece numune ulaşmakta yeterli olacağı bu nedenle rekabetçi ve aynı kalite ürünü yakalayabilmemiz için robot alımına firmamız olarak karar verdik. 

Robotlu sistemi devreye almada en riskli kısım entegratör firma seçimi. Bu konuda nelere dikkat ettiniz?

Özel bir çalışma, henüz tamamlanmış değil. Fakat proje için robot satış ve teknik destek veren bir ekiple çalıştık. Bu bizim ekip olarak projeye güvenimizi arttırdı.    

Robotlaşmaya giderken fizibilite çalışmaları yaptınız mı? Robot yatırımı yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? Söz konusu süreçte ne tür kriterleri dikkate aldınız?
Bizim projemizde robot tek seçenek olduğu için karşılaştırma bizde ikinci bir planda kaldı.

Robot yatırımı firmanıza ne gibi katkılar sağladı? Robot yatırımından sonra elde edilen avantajlar neler oldu?

Üretim hattında endüstriyel robot kullanarak kaliteli ve sürekli üretim sağlıyoruz. Bu da bize uluslararası pazarda rekabet edebilme şansı sağlıyor.  

Gelecek dönemde hangi alanlarda robot yatırımı yapmayı planlıyorsunuz?

Firmamız içinde değerlendirme içindeyiz fakat işimiz gereği adetler düşük fakat 6 bin yedek parça 1500 ürünle çalışmamız bizi robotlu üretime geçmekte zorluk çıkarmaktadır.