Kullanım kolaylığı sağlayan Yaskawa’nın yeni nesil robot kontrol arayüzü Smart Pendant, talimatların ve ilgili değerlerin girebilmesi için kullanıcının hatırlaması gerekenleri ve bunlarla ilgili prosedürleri azaltıyor. 

Ana menü, ekranlararası geçişleri daha da kullanıcı dostu hale getiriyor. 

Yaskawa Türkiye Robotik Bölümü Aplikasyon Grup Lideri Emre Pamuk, Yaskawa’nın yeni nesil robot kontrol arayüzü Smart Pendant’ın kullanımına ve programlamasına ilişkin bilgiler paylaştı.

“DOKUNMATİK OLARAK KULLANILABİLİYOR”

Pamuk, şunları kaydetti: “Smart Pendant, YRC1000 kontrolcüyle çalışan bir fonksiyondur. Esas amaç, kullanım kolaylığıdır. Normal pendant ile yaptığınız tüm işlemleri smart pendant ile yapabilirsiniz. Arayüz dokunmatiktir. Butonlarla yapılan işlemleri, dokunmatik olarak da yapabilirsiniz. En önemli özelliği cayro özelliğidir. Pendant’ı robota göre kalibre edersiniz ve smart pendant’ın bulunduğu pozisyona göre robot hareket eder. Ayrıca rotasyonları da cayro ile verebilirsiniz. Bu da kullanım kolaylığını gösteren özelliklerden biridir. Nokta atamak çok daha kolaydır, direk dokunmatik olarak nokta atanabilir. Kayıt edilme işlemleri yapılabilir ve tüm ayarlar girilip smart pendant üzerinden başlatılabilir. Menü karışıklığını önlemek amacıyla basit kullanım için açılmış menüler mevcuttur. İstenirse daha ileri seviye menüler açılabilir. Üst tarafında bulunan anahtarıyla teach, remote ya da play mode ile sistem çalıştırılabilir.”