Ford Otosan'ın elektrikli araçlara dönüşüm sürecinde kilit önem taşıyan ‘Batarya Montaj Fabrikası’nda, toplam 30 adet robot ve kolaboratif robotların kurulacağı bildirildi.

Koceali'nde 2022 yılı itibarıyla hayata geçecek entegre çalışma sistemini hedefleyen yeni batarya montaj fabrikasında robotlar ve cobotların yanı sıra AGV'lerle de verimlilik sağlanacak.

COBOTLAR İLE ÜRETİM HATALARI ÖNLENECEK

Son teknoloji üretim çözümleriyle donatılacak tesiste, yüksek kaliteli ürün çıktıları almak adına yeni nesil perçinleme ve kaynak teknolojilerinden faydalanılacak.

Otomasyon seviyesi yüksek ve esnek bir üretim tesisi oluşturulacak; bu kapsamda kurulacak toplam 30 adet robottan 22'si kasa imalat hattında ve 8'i de montaj hattında konumlandırılacak.

 Ayrıca teknolojik fabrikada kolaboratif robotlar (cobotlar) ile de kameralı kontroller gerçekleştirilecek. 'Light Guide System' adı verilen projeksiyon ve 3D sensörlerle batarya paketinin tüm montaj adımları izlenecek, destek sistemine ek cobotlar üzerine yerleştirilmiş görüntü işleyen kameralar aracılığıyla olası üretim hataları önlenecek.

HAVA VE SU SIZDIRMAZLIĞI KONTROL ALTINA ALINACAK

Bataryalar, şirketin kuracağı test laboratuvarlarında elektrik testi, hava kaçağı testi gibi güvenlik testlerinden geçirilecek, test sırasında batarya paketinin; şarj düzeyi, paket ve hücre sıcaklık kontrolü ile yazılım kontrolü yapılacak.

Kullanılacak yeni soğuk metal transfer kaynak teknolojisi sayesinde batarya kasalarının hava ve su sızdırmazlığı yüzde 100 kontrol altına alınacak.