Omron’un yeni F3SG-R serisi emniyet ışık bariyerleri, kolay hizalamayı sağlamak için QR kodlarına dayalı yeni bir sorun giderme fonksiyonu ile bükülmeye dirençli yapıyı birleştirir. Mümkün olan en geniş kullanıcı grubu ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni ışık bariyerleri, iki versiyonda sunulmaktadır: basit açık/kapalı tespit uygulamaları için kolay F3SG-RE ve çok yönlü emniyet çözümleri için gelişmiş F3SG-RA.

Gelişmiş F3SG-RA gibi kolay F3SG-RE versiyonlarının da, kablolama süresini kısaltmak üzere bağlantıları önceden yapılmış konnektörleri ile belirgin LED açık/kapalı göstergeleri vardır ve bu sayede basit uygulamalar için güvenilir ve düşük maliyetli bir çözüm sunulmaktadır.

Ek gereksinimleri karşılamak amacıyla, gelişmiş F3SG-RA versiyonları üç sete kadar kademelendirilebilir ve bir dizi ek özellik sunabilir. Bu özellikler arasında çok çeşitli sessize alma modları, hareketli ve sabit karartma, azaltılmış çözünürlük ve imalat bölgesi içinde halen bir işçi varken makinenin yeniden çalışmaya başlatılmasını engelleyen bir ön ayar işlevi bulunmaktadır.

Haberin Tamamı ST Robot Yatırımları Dergisi'nin Nisan 2018 Sayısında