Murrelektronik endüstriyel switch ailesine yepyeni 3 IP67 ve IP20 koruma seviyesine sahip yönlendirilebilir switchler eklendi. Bu switchler sayesinde de makinalarınızı ve sistemlerinize internet tabanlı uzaktan erişim yoluyla izlemek mümkün hale getirildi.

IP67 ve IP20 Murrelektronik olarak  endüstriyel switch ürün gamını,  yeni uzaktan erişim sağlayabilen VPN üzerinden makine  ve sistemlere güvenilir internet tabanlı endüstriyel yönlendirilebilir switchlerle genişletmiş bulunuyor.  En baş özellik olarak elbette akıllı yönetilebilen bu endüstriyel switchlerin, mevcut sistem ağının VPN sunucusuna otomatik olarak bağlanması ile açık bir VPN istemcisi bulunmaktadır. Böylelikle endüstriyel switchler, PROFINET'e en baştan konfigüre edilmiş olur. Sistem ağınızda hem kolay hem de tutarlı izlenebilen topoloji sağlamak için DCP ile LLDP ise etkin halde teslim edilir. Destekleyen sürümleri V2C and V3, SNMP V1 ile de LLDP'nin etkin hale dönüştürlmesi ile SNMP topoloji ayıraçlarıyla izlenebilmektedir.

Endüstriyel Ethernet switchleri ürün grubunu faydaları ve uzaktan erişim özelliği  ile Murrelektronik'in sunmuş olduğu: TREE M-6TX, TREE M-4TX ve TREE M-5TX IP67 ürünleri ile alanını fazlası ile genişletmiş bulunmaktadır.

Faydaları ve Özellikleri şu şekilde tanımlayabiliriz:

· Şifreli uzaktan erişim,OPEN VPN 

· Güvenli web server, HTTPS

· Topoloji yönetimi, LLDP

· Önceliklendirme (QoS IEE 802.1q), VLAN

· Tuzak, SNMP V1, V2C ile V3 

· OPEN VPN istemcisi

· NTP, DCP,RSTP, LLDP, 

· Ayarları kolayca görüntüleme, Aynalı portlu 

· Harici röle, TX6 versiyonunda görüntüleme için

Endüstriyel Switchler İçin Sözlük

Kolaylıkla anlayabilmeniz için hazırlanan minik bir sözlük sayesinde adapte olmanız kolaylanmış olacaktır.

· RSTP – Hızlı kaplayan ağaç protokolü,

· LLDP – Bağlantı katmanı keşif protokolü,

· VPN – Sanal özel ağ,

· DCP – dinamik yapılandırma protokolü,

· NTP – Ağ zaman protokolü