Türkiye distribütörlüğü Hidro-Tek tarafından yürütülen OnRobot, yeni elektrikli vakum tutucusu VGP20'yi pazara sunduğunu duyurdu.

GÖZENEKLİ, İNCE AMBALAJLARIN TAŞINMASI İÇİN TASARLANDI

Güçlü tutucu VGP20, güvenli bir şekilde 20 kilograma kadar karton kutuların hızlı ve uygun maliyetli olarak taşınmasına olanak sağlamasının yanı sıra gözenekli ve düzensiz şekilli nesnelerin de taşınması için tasarlandı.

Diğer elektrikli vakum tutucularının gözenekli yüzeyleri ve ince ucuz ambalaj kutularını taşımada, kavrama noktasında yaşadığı zorluklara binaen, firmanın yeni ürünü kullanıcılarına tam verimlilik sağlamayı amaçlıyor.

Güçlü vakum akışı ile daha ince, daha ucuz veya geri dönüştürülmüş karton gibi gözenekli nesnelerin bile taşınmasını mümkün hale getiriyor.

MOBİL ROBOTLARDA HAVAYA GEREKSİNİM DUYMUYOR

Özellikle lojistik sektöründe değişen farklı türdeki kolileri taşımak ve hatta poşetli nesneleri güçlü vakumu ile kavrayabildiği ve hareketli mobil robotlarda kullanımı havaya ihtiyaç duymadığı için büyük avantaj sağlaması bekleniyor.

Böylece kullanıcılar, mobil robotlarının yanında kompresör taşımak zorunda kalmayacak.

YÜZDE 90'A KADAR TASARRUFA İMKAN VERİYOR

Aynı zamanda sınırsız özelleştirmeye izin veren yeni ürün, bu sayede geleneksel olarak pnömatik tutucular ile yapılan çok çeşitli uygulamaları otomatikleştirmeye de olanak tanıyor.

Yeni tutucu, geleneksel pnömatik tutucu dağıtımlarına kıyasla işletme ve bakım maliyetlerinde yüzde 90'a kadar tasarruf sağlayabiliyor.

KAVRAMAYI DEĞİŞTİRME ÖZELLİĞİ SUNUYOR

Markanın tüm gripper'larında olduğu gibi, tüm robot markaları ile kullanıma uygun olan VGP20'nin akıllı ara yüzünde hava basıncı ayarlanabiliyor.

Hassas hava akış kontrolü, farklı şekil ve boyutlarda birden çok öğe de dahil olmak üzere, işlenmekte olan malzemenin türüne ve uygulamaya uyacak şekilde kavramayı değiştirme yeteneği sağlıyor.