Sakarya/Arifiye’deki yeni binasına taşınan İnnovas Makina, yeni yatırımıyla birlikte çalışan sayısını da yüzde 20 oranında artırdı ve hedeflerini büyüttü. 

İnnovas Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Kadir Peker, yeni binalarının bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu, mühendisler için ofislerin bulunduğunu, proje mühendisi olarak istihdam ettikleri ama daha sonra Ar-Ge ve üretim mühendisleri olarak ayırarak ayrıca personel istihdamını sağlayacak bir altyapısı bulunduğunu söyledi.

“ROBOTİK YATIRIMLARA ÖNCÜLÜK ETMEYİ AMAÇLIYORUZ”

Peker, “Personel sayımız yeni binamızla birlikte yüzde 20 oranında arttı, bu da aynı oranda iş yoğunluğumuzun artmasını sağladı. Endüstri 4.0 dönemi ile robot kullanımına artan ilgi ve talep üzerine, bu doğrultuda bizde makinalarımızda insan eli değmeden üretimini yapabileceğimiz robotik sistemlere yöneldik. Bu kapsamda robotik kollarla ürünü yerleştirme ve paketleme (pick&place) makinalarıyla şu anda tecrübe ettiğimiz ve başarıyla uyguladığımız çalışmalar ile ilerleyen zamanda robotik yatırımlar konusunda firmalara öncü olmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

“FABRİKA ALTYAPISI OLUŞTURMAYA KARAR VERDİK”

Faaliyetlerine fındık kırma tesisi ile başladıklarını, yıllar içerisinde gıda makinaları üretimine doğru yöneldiklerini söyleyen Peker, bu alanda dünya çapında bir marka olabilmek amacıyla müşterilerinin taleplerine yenilikçi çözümler üreten, robotik yenilikleri yakından takip ederek bunu sektöre entegre eden bir firma haline geldiklerini belirtti.

Bilhassa çikolata ve şekerleme firmalarının ihtiyacı olan makinalarının üretiminde kesintisiz Ar-Ge çalışmaları yaparak kendilerini geliştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Peker, gelinen noktada atölye olmaktan çıkarak kurumsal bir kimlik ile fabrika altyapısı oluşturmaya karar verdiklerinin altını çizdi.

Peker, sözlerini şöyle noktaladı: “Yeni binamızla birlikte, proje mühendisi ekip arkadaşlarımızı istihdam ederek onlara birlikte çalışacakları bir ekip oluşturduk ve projelerin 4 koldan yürütülmesini sağlamaya çalıştık. Ayrıca fabrika altyapısı oluşması için gerekli düzenlemeler yapılması, kalite belgelerinin alınması gibi konulara yönelik bir kalite yöneticisi istihdam ettik ve konusunda tecrübeli biriyle çalışmaya başladık.”