Yemeksepeti’nin hızlı, verimli ve güvenilir bir sipariş deneyimi oluşturmak amacıyla test çalışmalarına başladığı otonom teslimat robotu YEBO (Yemek Robot), ilk görevine çıkmak için artık gün sayıyor.

İLK HİZMET YERİ CADDEBOSTAN OLACAK

İlk olarak İstanbul Caddebostan’da 5 Mayıs 2022 tarihi itibarıyla hizmet vermeye başlayacak robot ile ilgili firmanın sosyal medya hesabından esprili bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda, “Sipariş teslimat robotumuz YEBO, Caddebostan’da hizmete başlayacak. Uzaya kebap götürmesi için biraz daha yolu var tabii.” ifadelerine yer verildi.

Otonom teslimat, İstanbul Caddebostan’ın ardından Türkiye’nin farklı bölgelerinde de kullanıcılar tarafından deneyimlenebilecek. 

MAKİNELERLE ENTEGRE ROBOTLU SİSTEM YATIRIMI YAPIYOR MAKİNELERLE ENTEGRE ROBOTLU SİSTEM YATIRIMI YAPIYOR

“DAHA SAĞLIKLI, DAHA SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER OLUŞTURUYORUZ”

Yemeksepeti’nin Delivers.ai iş birliğiyle hayata geçirdiği YEBO robotlar, hızlı, akıllı ve sürdürülebilir bir teslimat modeli sunuyor. 

Konu hakkında görüşlerini paylaşan Delivers.ai Kurucusu ve CEO'su Ali Kutay Yaralı, firmalarının otonom teslimat teknolojisi ile insanların hayatını kolaylaştıran ve daha sağlıklı, daha sürdürülebilir şehirler yaratan çevrimiçi yemek sipariş platformunun sahibi olan Delivery Hero Türkiye ile ortaklıklarını duyurmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. 

Kutay ayrıca, emeği geçen, katkıda bulunan ekiplerine ve Delivery Hero Kurucusu ve CEO'su Niklas Östberg’e teşekkürlerini sundu.

YEBO NASIL ÇALIŞIYOR?

Yemeksepeti’nin otonom gönderim teklifini kabul eden kullanıcılara e-posta üzerinden bir kod gönderiliyor. 

Eşzamanlı olarak YEBO, ilgili restorandan aldığı siparişi kullanıcı adresine götürüyor. Kullanıcı, araç üzerindeki sisteme kodu girerek siparişine hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşıyor.