Yaskawa, Motoman PL serisi ile yeni nesil yüksek performanslı paletleme robotlarını kullanıcılarının beğenisine sunuyor. Bu çok yönlü robotlar, standart nihai paketlemenin yanı sıra giderek artan bir biçimde dağıtım lojistiğinde de otomatik paletleme ve palet boşaltma uygulamalarında kullanılıyor. 

HIZLI, KOMPAKT VE GÜÇLÜ

Geniş bir çalışma aralığı, optimum alan kullanımı ve hepsinden önemlisi yüksek verim ile kısa çevrim süreleri, Yaskawa'nın sektör liderliğini hedeflediği Motoman PL paletleme robotlarının temel özellikleri arasında bulunuyor.

Yeni seride, başlangıçta 190 kg ile 800 kg arasındaki taşıma kapasitesi aralığında ve üç metrenin üzerindeki erişim aralıklarında olan toplam dört model bulunuyor. Böylece en geniş yüksek performanslı paletleme uygulamaları yelpazesini kapsıyor.

Yeni robot serisi, 2021 yaz aylarında daha farklı modellerin eklenmesiyle birlikte tamamlanacak. Yeni ayarlanmış kinematikler ve en yeni nesil Sigma7 sürücü teknolojisi, kararlılığı, yükü ve çevrim sürelerini daha da iyileştiriyor.

Motoman paletleme robotları, kompakt tasarımları ve küçük ayakizleri dolayısıyla kompakt paletleme hücrelerinin kurulumu için optimum alan kullanımı sağlıyor. Tutucular için kablo paketleri, korumalı ve çarpışmaya sebebiyet vermeden, robot tabanı aracılığıyla ve tüm eksenler ve içi boş bilek boyunca kolun içinden bağlanabiliyor. 

İçi boşluklu kol yapısı sayesinde, sırasıyla 75 mm (PL190/320) ve 100 mm (PL500/800) olarak optimum şekilde boyutlandırıldı.

PL SERİSİ DÖRT MODELLE BAŞLIYOR

PL serisinin halihazırdaki mevcut robot model yelpazesi Motoman PL190 ile başlıyor. Kutuları, çuvalları ve içecek kasalarını, 190 kg taşıma kapasitesiyle, saatte 1.700 çevrim süresinden yüksek (paletleme görevine/işine bağlı olarak) bir hızda otomatik olarak paletliyor ve paletleri boşaltıyor.

Güçlü servo motor ve sürücüleri ile son derece kompakt üstün tasarımı sayesinde, son teknoloji ürün tasarımına rağmen ağırlık dengeleyici gerektirmeden, daha fazla stabilite ve dinamizm sunuyor. PL190, 3.159 mm'lik geniş çalışma aralığı ve 2.600 mm'den fazla bir palet istifleme yüksekliği sağlıyor.

Etkileyici bir yüksekliğe kadar birden fazla paleti istiflemek için, ek bir kaideye ihtiyaç duymadan zemine montajlanabiliyor. Benzer kinematik ve erişim mesafesiyle, robotun ağır hizmet tipi olan PL320, maksimum 320 kg ağırlığındaki yükleri kaldırabiliyor. Bu nedenle söz konusu model, ağır torbaların ya da konteynerlerin paletlenmesi için idealdir.

İki yeni ağır yük paletleyicisi PL500 ve PL800, 800 kg'a kadar yüksek yük taşıma aralığında yer alıyor. İkna edici performans verileriyle, bir konveyör hattından tüm ürün katmanlarını kaldırabilir veya ağır ürünleri ve konteynerleri taşıyabilirler.

KONTROL, PLANLAMA ARAÇLARI VE PROGRAMLAMA

Motoman PL serisinin tüm robotları, yörünge planlama ve haberleşme için çok çeşitli fonksiyonlara sahip kompakt, yüksek performanslı kontrolör YRC1000 ile birlikte çalışıyor. Kontrolör ayrıca, işlevsel tutucuların veya izlerin hareketlerini de senkronize ediyor. Opsiyonel “Fonksiyonel Güvenlik Birimi (FSU)” sayesinde minimum çalışma alanında maksimum güvenlik kombinasyonu elde edilebiliyor. 

Benzersiz MotoLogix arayüzü, PLC sistem programcılarının robotları kendi alışılmış IEC61131 uyumlu PLC programlama ortamlarında programlamalarını sağlar. PLC kontrolörüne entegrasyon büyük ölçüde sadeleştirildiğinden ayrıca özel bir robot programlayıcıya gereksinim duyulmuyor.

MotoSimVRC simülasyon yazılımı, paletleme hücrelerinin kolay tasarımına, planlamasına ve simülasyonuna izin veriyor. Yaskawa’nın isteğe bağlı PalletSolver paletleme yazılımı, açıklamalı kullanıcı arayüzü ile karma paletleme veya çoklu tutucular gibi birçok farklı uygulamaya yönelik bir özellik sunarak, alma-bırakmanın yanı sıra depolama alanı modellerinin programlanmasını da kolaylaştırıyor.