Yaskawa, başarılı robot modellerinden biri olan HP20 modelini GP25 modeli ile değiştirdiğinde, yeni modeldeki yeni ve ileri teknik özellikler birçok kullanıcı tarafından çok beğenilmişti. Söz konusu özellikler yeni YRC1000 kontrolörün getirdiği yeni gelişmiş yazılım fonksiyonları, Sigma7 motorların getirdiği daha yüksek hız ve daha yüksek yörünge hassasiyeti gibi özelliklerin yanında en büyük fark modelin manipülatör yapısındaydı. 

KULLANICILARDAN GELEN TALEPLER HAREKETE GEÇİRDİ

HP20 modeli üst kolu ve bileği boşluklu olmayan (non-hollow shaft) bir yapıda iken, GP25 modelinin üst kolu ve bileği robot bileğine gidecek kablolar veya hortumlar gibi ekipmanları kolaylıkla geçirebilmek için boşluklu (hollow shaft) olarak tasarlanmıştı. Birçok kullanıcı GP25’in sahip olduğu özellikleri beğenmiş olsa da, HP20’nin boşluksuz üst kol yapısı dolayısıyla ince bir bilek yapısına sahip olmasını özlediklerini ifade ediyorlardı.

Bu talepler üzerine harekete geçen Yaskawa, robot üretimi gerçekleştirdiği Slovenya’daki üretim tesisindeki Ar-Ge bölümünde Motoman GP20 modelini yeniden tasarlayarak üretmeye başladı. Söz konusu modelde, yeni YRC1000 kontrolörün ve Sigma7 motorların sahip olduğu tüm önemli özelliklerin bulunmasının yanında HP20 modelinin ince bilek yapısı da korunuyor. Böylece kullanıcıların isteklerini karşılayan yeni model, Yaskawa robot kullanıcılarına seçebilecekleri bir model olarak markanın 100’ü aşkın modele sahip robotik ürün ailesinin yeni üyesi olarak yerini almış oldu.

MAKİNA BESLEMEDEN MONTAJA…. BİRÇOK UYGULAMA İÇİN İDEAL

Firmanın yenilenen dizaynıyla pazara sunulan GP20, ince üst kol ve bilek yapısıyla özellikle dar alanlarda gerçekleştirilen montaj, alma/bırakma, makina besleme gibi birçok uygulamada kullanılabilecek. 

Aynı zamanda rijit yapısıyla taşlama, polisaj gibi uygulamalar için de uygun bir model olarak öne çıkan robot, kullanıcılar tarafından yapacakları uygulama doğrultusunda GP25 ile birlikte tercih edilebilecek. 

Yaskawa’nın en son seri kontrolörü olan YRC1000’in tüm özelliklerinden istedikleri üst kol ve bilek yapısındaki manipulatörü kullanarak faydalanabilinecek. Ayrıca her iki manipülatörde de bilek eksenlerinin IP67 olması, tozlu ve ıslak alanlarda da bu modelleri koruyacak bir faktör olarak dikkati çekiyor.

“EN İLERİ KONTROL VE SERVO TEKNOLOJİSİYLE YENİDEN DOĞDU”

Yeni dizaynıyla kullanıcıların beğenisine sunulan GP20 hakkında değerlendirmelerde bulunan Yaskawa Avrupa Robotik Bölümü Genel Müdürü Dr. Michael Klos, klasik modellerinin yeniden doğuşunu şu sözlerle açıkladı:

SÜRDÜRÜLEBİLİR EVLERDE YENİ DÖNEM ROBOTİK MİKRO EVREN SÜRDÜRÜLEBİLİR EVLERDE YENİ DÖNEM ROBOTİK MİKRO EVREN

“Motoman HP20, Yaskawa’nın ürettiği en popüler robot modellerinden biriydi. İnce üst kol ve bilek yapısına sahip bu model kalite, performans ve optimum dizaynı ile Yaskawa robotlarının efsanevi statüsünü perçinleyen modellerden biri olmuştur. Üst kol ve bilek eksenlerinde boşluklu modellere olan talebin artmasıyla üretimden kaldırılarak yerine üst kolu ve bileği boşluklu bir model getirilmesine karşın, müşterilerden gelen talepler üzerine bu klasik modelin yeni versiyonu GP20 olarak Yaskawa’nın sunduğu en ileri kontrol ve servo teknolojisi ile tekrar doğdu.”

SPOT: “Söz konusu modelde, yeni YRC1000 kontrolörün ve Sigma7 motorların sahip olduğu tüm önemli özelliklerin bulunmasının yanında HP20 modelinin ince bilek yapısı da korunuyor.”