Yaskawa, 80kg ile 235 kg taşıma kapasitesi aralığındayeni nesil enerji tasarruflu MOTOMAN SP serisi punta kaynak robotlarını pazara sunduğunu duyurdu.

EKSİKSİK BİR PORTFÖY SUNUYOR, ÇEVRİM SÜRELERİNİ KISALTIYOR

Firma böylece GP serisi taşıma robotlarıyla birlikte, müşterilerine punta kaynak hücreleri ve gövde yapımı için eksiksiz bir robot portföyü sunuyor.

Özellikle yeni kontrolör ve sürücü üniteleri (yeni nesil kontrolör YRC1000), fonksiyon paketleri ve punta kaynağı hareket modelleri için daha da optimize edilmiş yörünge planlayıcısı sayesinde çevrim süreleri kısalıyor. 

İnce ve hafif tasarımı, frenleme enerjisinin geri kazanılması için standart bir kondansatör ünitesi ile birlikte en son servo teknolojisi  Sigma7 servo sistemi ile çevrim sürelerinin kısalmasına önemli katkıda bulunuyor.Kendine özgün punta kaynağı hareket döngüleriyle (hızlı/kısa noktadan noktaya konumlandırma hareketleri), hareket şekline bağlı olarak, önemli bir miktarda enerji/CO2 tasarrufu sağlıyor.

Yaskawa ile özellikle ilgi çekici olan, master/slave sistemlerin ve pozisyonerlerin sadece bir kontrolör ile senkron kontrolü ki bu sayede haberleşme entegrasyonu (fieldbus/emniyet/IoT) ve daha az programlama çalışmasıyla birleştirilen iyi bir biçimde senkronize edilmiş veya üst üste hareketler nedeniyle yazılım tarafında çevrim süresi optimizasyon potansiyeli sunularak donanımda  ve devreye alma zamanında tasarruf sağlıyor. 

KOMPAKT MOTOMAN SP80 VE MOTOMAN SP100 PUNTA KAYNAK ROBOTLARI

Söz konusu seri ile birlikte firmanın ürün gamına, servo kontrollü hafif kaynak tabancaları için 80 veya 100 kg yük taşıma kapasitesine sahip kompakt punta kaynak robotları, Motoman robot modelleri SP80 ve SP100 ile eklenmiş oldu.

Bu teknoloji ile son derece kompakt, çevrim süresi optimize edilmiş, enerji verimli ve düşük maliyetli kaynak hücreleri en dar alanlara bile kurulabiliyor.

Bu robot modellerinin kompakt yapısı ve poziyoner üzerinde çalışabilme özelliği sayesinde yoğun robot kurulumunun olduğu gövde hatları gibi alanlarda alandan tasarruf sağlanmakta ve aynı anda daha fazla robot kullanılarak üretim süreleri kıslatılmaktadır.

ALTI ADET YÜKSEK PERFORMANSLI PUNTA KAYNAĞI VE TAŞIMA ROBOTU

Firmanın pazara sunduğu diğer altı SP modeli, 150 ile 235 kg arasında punta kaynağı için klasik taşıma kapasitesi ve aralık yelpazesine sahip punta kaynak robotlarıdır. Bu robotlar, sabit kaynak tabancalarının kontrolü ile bağlantılı olarak iş parçasının taşınması için de ideal bir çözüm sunuyor.

Özellikle 3 metrenin üzerinde geniş bir erişim mesafesi aralığınasahip SP serisinin iki robot modeli konsol tipinde olup, yükseltilmiş bir konuma monte edildiklerinde kurulum seviyesinin altında genişletilmiş bir çalışma aralığı sunuyor (Örn. çelik bir yapı üzerinde).

SP serisinin punta kaynak robotları, çok çeşitli standart punta kaynak tabancaları ve tutucuları için, özellikle robot destekli tabanca eşitlemeli entegre 7. eksen olarak servo kontrollü kaynak tabancaları için uygundur.

SP robotunun mekanik tasarımı, mekanik bir karşı ağırlık dengeleyici olmadan yönetir; küçük hareketli kütleler daha yüksek ivmelenmeve hızlara izin verir. Sabit bilek yapısı, punta kaynak uygulamalarında yaygın olduğu gibi küçük ve hızlı konumlandırma hareketleri için de idealdir.

Motoman SP serisinin bir başka özelliği de, optimum düşük aşınma ve kablo paketlerinin servis dostu olan yönlendirilmesi için bilek flanşındaki isteğe bağlı özel C adaptörüdür.