Yeni MOTOMAN HC10DTF, Yaskawa hibrit kolaboratif robot portföyünü gıda ve ilaç endüstrileri için sektöre özel bir versiyon içerecek şekilde genişletiyor.

IP67 SINIFI ÖZELLİĞİYLE TOZ VE SU GEÇİRMİYOR

Halihazırda mevcut olan insanla çalışmaya uygun (HRC) özellikli HC10DT IP67 ve HC20DT IP67 tasarımları gibi, yeni ürün de IP67 koruma sınıfına sahip olarak toz ve su geçirmez özelliktedir.

Bununla birlikte, yeni robot, alkali ve asidik temizlik maddelerinin kullanımına izin veren toz kaplı bir yüzeye sahiptir.

HİJYEN GEREKSİNİMLERİNİ KARŞILIYOR

Ek olarak, gıda güvenli gres kullanır. MOTOMAN HC10DTF böylece, ISO Sınıf 5 veya EG-GMP Sınıf A uyarınca gıda ve ilaç endüstrisinin son derece sıkı olan hijyenik gereksinimlerini karşılar.

Bu nedenle, örneğin, paketlenmiş yiyeceklerin paletlenmesi veya laboratuvarlarda numunelerin taşınması amacıyla kullanılabilir.

Yeni robot çalışanları, daha büyük karton kutuları veya diğer istiflenebilir ürünleri istiflemek gibi fiziksel olarak stresli işlerden kurtarmaya yardımcı olur. Robot, bu ağır yükleri kaldırma ve işyeri ergonomisini geliştirme görevini üstlenirken, personeller de zekaya ve beceriye dayalı, daha zorlu faaliyetlere yerleştirilebilir.

İNSANLA ÇALIŞMAYA UYGUN (HRC) HİBRİT ROBOT

MOTOMAN HC serisindeki tüm modeller gibi, yeni HC10DTF de HRC (insan-robot iş birliği) özellikli bir hibrit robottur. 

Bu, harici güvenlik ekipmanları bağlayarak (örn: lazer tarayıcı) hibrit modda da çalıştırılabileceği anlamına gelir. 

Sonuç olarak kolaboratif robot, operatöre olan mesafeye bağlı olarak maksimum çevrim süresi elde etmek için iş birliği, azaltılmış ve tam hız arasında geçiş yapar.

GEREKEN GÜVENLİĞİ SAĞLIYOR

Yeni model, robot ve çevresi arasında esnek etkileşim sağlayan altı adet entegre tork sensörü sayesinde, operatörle doğrudan temas halinde gerekli güvenliği sağlar.

Bunlar, meydana gelebilecek herhangi bir dış kuvveti izleyerek doğrudan insan-robot iş birliğinde en yüksek güvenlik seviyesini garanti eder. 

İŞ BİRLİĞİ VE ENDÜSTRİ MODU ARASINDA GEÇİŞ SUNUYOR

Endüstri modunda, bir çalışan olmadığında, robot 1 m/s'ye kadar en yüksek hızlara ulaşır.

Bu tip bir alan izleme, lazer tarayıcılar gibi harici güvenlik sensörleri ile uygulanabilir.

Hibrit mod, yani iş birliği ve endüstri modu arasında geçiş, minimum alan gereksinimi ile maksimum ekonomik verimliliği garanti eder.

Bu, özellikle hat sonu istifleme gibi üretim sahasının önemli olduğu ve güvenlik koruyucularının kullanımının pratik olmadığı mevcut sistemlere entegre edilirken avantaj sağlamaktadır.