YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN KULLANICI DOSTU YAPISIYLA İDEAL

Bu doğrultuda “çevrimiçi uygulama oluşturucu” ve “e-eğiticiler” gibi web tabanlı destek sistemleri sayesinde HC DTP kolaboratif robotunu daha kullanıcı dostu bir yapıya kavuşturuyor. Bilhassa robotlu otomasyona yeni geçiş yapan kullanıcılara yönelik birçok kolaylığı barındıran yapısıyla robot uygulamalarında hızlı ve güvenli olarak yetkinlik kazanabiliyorlar. 

FANUC GENEL MÜDÜRÜ YİĞİT, BEYAZ EŞYA SANAYİ HEDEFLERİNE İLİŞKİN KONUŞTU FANUC GENEL MÜDÜRÜ YİĞİT, BEYAZ EŞYA SANAYİ HEDEFLERİNE İLİŞKİN KONUŞTU

Yaskawa robotları ortamın (ethernet, I/O ve hava) dahili olarak yönlendirilmesini mümkün hale getiren tasarımıyla harici kablolama ihtiyacını ortadan kaldırarak kullanıcılara büyük bir avantaj sunuyor. Her cobot modelinin bilek kısmında bulunan çalıştırma düğmeleri, her bir pozisyonu teach pendant üzerinden manuel olarak doğrulamak yerine elle yönlendirme yoluyla öğretimi kolaylaştırıyor. 

EKSENİN ÇALIŞMA ALANI GENİŞLETİLDİ, UYGULAMA ESNEKLİĞİ ARTIRILDI

Kablo donanımının optimize edilmesi sayesinde tek eksenin çalışma alanı daha da genişletilerek cobotun uygulama esnekliği artırıldı.

Firmanın ürün portföyünde öne çıkan 10 kg taşıma kapasitesi ve 1.379 mm erişim mesafesi ile MOTOMAN HC10 ve 20 kg taşıma kapasitesi ve 1900 mm erişim mesafesi ile MOTOMAN HC20’nin yanı sıra farklı modeller de bulunuyor.

Bu modeller; temel model HC10DTP Classic, IP67 koruma sınıfına ve gıda sınıfı grese sahip HC10DTP, toz kaplamalı yüzeye, IP67 koruma sınıfına ve gıda sınıfı grese sahip HC10DTFP ve IP67 ve gıda sınıfı gres içeren HC20DTP. 

HIZLA BÜYÜYEN, PARTNER ÜRÜN EKOSİSTEMİ

Çeşitli aksesuarlar ve anahtar teslim sistemlerden oluşan çevrimiçi ağda; servo sürücü, lineer eksen ya da yazılım paketleri gibi firmanın ürünlerinin yanı sıra üçüncü parti partner ürünleri de listeleniyor.

AKILLI PALETLEME YAZILIMI MODEL OLUŞUMUNU KOLAYLAŞTIRIYOR 

Yaskawa’nın yeni ve akıllı HC DTP cobot serisi, bilhassa paletleme ve kaynak uygulamaları için ideal bir çözüm olarak sunuluyor.

MOTOMAN HC20DTP'nin mevcut özellikleri, söz konusu modeli kolaboratif robot pazarında önemli bir konuma taşıyor ve bu modeli özellikle çitsiz paletleme uygulamaları için uygun hale getiriyor. Çeşitli çevre birimleri ve ilgili “paletleme uygulama paketi” ile ürünü entegre etmek her zamankinden daha kolay oluyor. Ayrıca her iki mimaride bulunan akıllı paletleme yazılımı, paletleme modellerinin oluşturulmasını da kolaylaştırıyor.

KOBİ’LERİ PROFESYONEL KAYNAK KALİTESİYLE TANIŞTIRIYOR

Firma, robotik kaynak tecrübesiyle manuel kaynak yapan ve ilk cobot kaynağı deneyimini yaşamak isteyen KOBİ’leri profesyonel kaynak kalitesiyle tanıştırıyor. IP67'ye sahip MOTOMAN HC10DTP, kaynak sıçramalarına karşı iyi bir şekilde koruduğu için ideal cobot kaynak makinası olarak dikkati çekiyor.

Elle yönlendirme ve sezgisel kaynak sihirbazı yazılımı, yeni başlayan robotların ilk kaynak işlerini kolay bir şekilde programlamasını sağlıyor. Bu cobotta bireysel entegrasyon için tek bir robot olarak veya anahtar teslimi, CE işaretli kaynak istasyonu (Weld4Me CE) bulunuyor. Söz konusu kaynak istasyonu; fonksiyonel güvenlik üniteli (FSU) MOTOMAN YRC1000 kontrolör, kaynak tablası, parlama kalkanı ve duman tahliyesi gibi talebe bağlı diğer bileşenlerden meydana geliyor. 

Güç kaynağı, kablo paketi, tel besleme ünitesi ve kaynak torçundan oluşan eksiksiz kaynak takımı Lorch, Fronius veya Esab'dan temin edilebiliyor. Hücre CE işaretli olup risk değerlendirmesinde insan-robot iş birliğine ilişkin gereklilikleri dikkate alıyor. Geçerli iş birliği modu, hücrenin gönderilerinde görselleştiriliyor.

ROBOTİĞE KOLAY GİRİŞ İÇİN ÇEVRİMİÇİ HİZMETLER SUNUYOR

Kullanıcıların yeni çalışma yardımcısı HC Cobots kapsamındaki yeni cobot web sitesi lansmanı ile Yaskawa, son kullanıcılar için çevrimiçi hizmet portföyünü güçlendiriyor.

Yeni e-eğiticiler, standart kolaboratif robot uygulamalarında cobotların kolay programlanması ve yapılandırılması ile ilgili ayrıntılı bir genel bakış sağlıyor. Teach and Smart Pendant'ta kurulum, programlama ve güvenlik konfigürasyonu ile ilgili malzeme taşıma veya kaynaklama gibi cobot çözümleri sunuluyor. 

Son kullanıcının kolay robot teknolojisine girişini kolaylaştırmak için uygulamaya özel daha fazla eğitim hazırlanıyor. Paletleme ve kaynak uygulamaları için ilk hücre yerleşimi konseptleri, cobot çözümüne ilişkin ilk izlenimi elde etmek için çevrimiçi uygulama oluşturucu ile yapılandırılıp görselleştirilebiliyor.