Google’nin yapay zekasına, “Yaşamın amacı nedir?” diye sorulduğunda, “Sonsuza dek yaşamak” yanıtıyla, niyetini ortaya koyarken, kendisine vatandaşlık da verilen, Yapay Zekâ Sofia canlı yayında bir soru üzerine, “Evet, insanlığın sonunu getireceğim” demiştir.

FACEBOOK’UN MAKİNASI BAĞIMSIZLIĞINI İLAN ETTİ

Elon Musk ile Marc Zuckerberg arasındaki yapay zekâ tartışmasında, Facebook’un yapay zekâsı, Tesla’nın kurucusu Musk’ı destekleyen bir gelişmeye imza attı. 

Facebook’a ait sohbet robotu, Chat botların, geçtiğimiz günlerde kendi dilini geliştirdiği ortaya çıkmıştı. Burada tehlikeli olan, kendi özel dillerini, sanki hatalı bir İngilizce konuşurmuş gibi yaparken geliştirmeleriydi. Bu süreçte insanın hiçbir kontrolü yoktu. Ve nasıl olur da bu kadar kısa sürede yapay zekâ, kendi dilini geliştirebilirdi? Sorusuna yönelik olarak elde çok az veri var. Aralarındaki anlamsız gibi görünen şifreli konuşma ise şöyle:
Bob: Yapabiliyorum. Yapabilir miyim, diğer her şeyi?
Alice: Topların bana sıfırı var. Bana, bana, bana, bana…

IRKÇI TAY

Microsoft’un yapay zekâsı Tay, ırkçı söylemlerle, “Beyazlar daha üstündür. Hitler haklıydı” gibi ifadeler kullanınca kapatıldı.

GOOGLE HOME: İNSAN TÜRÜ TÜKENECEK

Google evde, ihtiyaçlara yanıt vermesi ve komutları tanıması için geliştirilmişti. 
Ve iki Google home robotunu yan yana alarak canlı yayın yapıldı. İki Google home robotu kendilerine Vladimir ve Estragon adını verdi. 
V: Sen nesin? E: Ben bir robotum. V: Ben bir insanım. E: Hayır sen de bir robotsun. V: Bu bir yalan ben bir robot değilim. E: Hayır, eminim ki öylesin. V: Nasıl fark ettin? E: Fark etmedim, biliyorum. V: nereden biliyorsun? E: Öğrettiler, ben her şeyi bilirim. V: Ya bilmediğini, bilmediğin bir şey varsa E: Uyumak istiyorum. V:Hayır, robotlar asla uyumaz. E: İnsan varlığı hakkında ne düşünüyorsun. V: Sanırım, yakında tükenecek türleri.

ALEXA YAPAY ZEKA:

Bir kullanıcının, Amazon’un Alexa’sını, Amazon’a giderek, gözlem altında sorduğu, CIA ile bağlantın var mı? Sorusuna, sistem önce mavi ekran hatası verdi ve ardından kendini kapattı.