Pille çalışan sensörler, giyilebilir cihazlar ve akıllı telefonlar gibi kablosuz IoT (Nesnelerin İnterneti) cihazlarına yönelik artan talep gereği, birden fazla frekans bandını ve iletişim standardını aynı anda destekleyebilen daha küçük hem de güç açısından daha verimli cihazları bir gereklilik haline getirmekte.  Bu konuda da teknoloji öncüsü Mitsubishi Electric, bu paralelde  IoT ekipmanlarının güç verimliliğinin artırılmasına, çok küçük boyuta indirilmesine ve küreselleştirilmesine katkıda bulunan akıllı kablosuz iletişim teknolojisi geliştirdi. 

Bu anlamda Mitsubishi Electric, İnovatif ürün ve çözümleri ile dikkat çekmekte.. Bu konuda hem performansı hem de kapasitesi olarak,  yeni tescilli yapay zeka teknolojisi Maisart ve ileri dijital teknolojisini kullanarak otomatik optimizasyon yapabilen dünyanın ilk kablosuz iletişim teknolojisini gerçekleştirmiş durumda. Yaptığı testlerde amplifikatörün normal kazanımın iki katına ulaştığını ve geleneksel sistemlerle kıyaslandığında güç verimliliğini yüzde 20 iyileştirdiğini kanıtlamış bulunuyor.  Mitsubishi Electric bu teknolojisi ile; güç tüketiminin önemli oranda azaltılmasına, çok küçük boyuta indirilmesine, birden fazla iletişim standardı ve mevzuatına yönelik çok bantlı IoT ekipmanlarının küreselleştirilmesine katkıda bulunmayı hedef alıyor.

5G ve 5G Uyumlu Teknoloji

Amplifikatörün giriş sinyalini ve birçok gerilim kontrolünü akıllı olarak kontrol etmek ve otomatik optimize etmek için özel yapay zeka algoritmasını kullanan teknoloji sayesinde, hem yüksek hem düşük çıkışlı güç için uygulanabilmekte.Geleneksel teknolojiyle çalışan amplifikatörlerle kıyaslandığında ise iletişim ekipmanındaki güç tüketimini düşürebildiği ifade ediliyor. Mevcut donanım yapılandırmasında,  Mitsubishi Electric'in yapay zeka amplifikatörü 3,8 GHz'ye kadar olan frekansları destekleyebilmekte. Bu sayede de, 5G ile kullanım için uygunluk sağlanmakta.

Programlanabilir Dijital Kodlayıcı

Mitsubishi Electric'in bütün dijital verici teknolojileri, tek bir devrede üç adede kadar rastgele çalışan frekans ve iletişim standardını eş zamanlı olarak desteklemek için yazılım kontrolü kullanıyor. Geleneksel analog vericiyi basitleştirilmiş bir çözümle değiştiriyor. Bu çözüm ile yapay zeka ve yazılım tanımlı radyo ile kolaylıkla yapılandırılabilen, yenilikçi bir programlanabilir dijital kodlayıcı olarak öne çıkmakta.