Vestel City, Manisa Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ve bu yıl dördüncü kez gerçekleştirilen Kodla(Ma)nisa projesi, Vestel City’de düzenlenen festivalle sona erdi.  

“Benim Fikrim Benim Teknolojim” temalı kapanış festivalinde, toplam 20 şehirden 300 öğrenci 47 stantta geliştirdikleri teknolojileri sergileme imkanı buldu.

VESTEL ROBOTU İLE ÖZEL GÖSTERİ

Vestel City’nin yeni Çamaşır ve Kurutma Makinası Fabrikası alanında kurulan stantlarda kodlama eğitimi alan öğrenciler, robot teknolojileri ile uygulama yazılımları ve 3D yazılımlarını ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Vestel robotlarının sergilendiği stantlarda, robot teknolojilerinin ve kodlamanın üretimdeki özellikleri ziyaretçilere sunulurken dört öğrenci ise kodladıkları Vestel robotu ile özel bir gösteri gerçekleştirdi.

Hazırladıkları yazılımlarla akıllı tahta üzerine robot aracılığıyla yazı yazdıran öğrenciler farklı bir robota da el ile yörünge takibi yaptırarak oyunu gelen misafirlere oynattılar. Oyunun ardından yörüngeyi doğru takip edenlere hediye verildi.

KAZANANLARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Festival kapsamında yapılan proje yarışmasında 49 yerel ve 24 ulusal proje olmak üzere toplam 73 proje değerlendirilmeye alınırken, Ulusal Robotik Kategorisinde Mersin Yenişehir Final Okulları’ndan Mustafa Akay, Ulusal Yazılım Kategorisinde Isparta Nazmiye Demirel Ortaokulu’ndan Beril Pekmez, Kodla(Ma)nisa Robotik Kategorisi ve Kodla(Ma)nisa Tasarım Kategorisinde Şehzadeler İlçesi ve Kodla(Ma)nisa Yazılım Kategorisinde ise Akhisar İlçesi projeleriyle birinciliğe layık görüldü.