Türkiye’yi ve dünyayı etkisi altına alan Covid-19’un yanı sıra hijyen kurallarına duyulan ihtiyaç üzerine, Omron ve dünya çapındaki iş ortakları, dezenfeksiyon işlemlerini otomatikleştirmek için güçlerini birleştirdi.

Pandemiye yönelik hijyen ve emniyet düzenlemeleri sektördeki teknoloji firmalarını çeşitli alanların dezenfeksiyonunda yenilikçi robotlar geliştirmeye ve üretmeye yöneltirken, Omron’un da Omron LD 60/90 otonom mobil robotları bu tür alanların dezenfeksiyon işlemlerinde kullanılıyor. 

Mobil robotlar, insanların çalışması açısından güvenli olmayan ultraviyole lambalarla birlikte kullanım için ideal bir çözüm sunuyor.

TÜRKİYE’DEN VE DÜNYADAN İŞ BİRLİKLERİ BULUNUYOR

Firma, LD mobil robotlarında UV teknolojisini kuran Türkiye'den DoF Robotics’in yanı sıra Polonya'dan ControlTec, İtalya'dan FM Vision, Meridionale Impitanti, İspanya'dan Mipelsa ve Fransa'dan Meanwhile SAS gibi dünyanın dört bir yanından deneyimli iş ortaklarıyla olan iş birliğine güveniyor. 

İlgili birimler dünya genelindeki hastaneler, süpermarketler, AVM’ler, oteller, okullar, havaalanları ve restoranlarda kullanılarak virüsler ve bakterilerin etkili şekilde yok edilmesini sağlıyor.

FİLO YÖNETİM YAZILIMI İLE MOBİL ROBOTLAR BİRARADA ÇALIŞIYOR 

Geleneksel AGV’lerin aksine tesisin doğal özelliklerine göre hareket eden ve pahalı tesis modifikasyonu gerektirmeyen firmanın mobil otonom robotları, emniyet lazerleri ve sonar sayesinde yollardaki engelleri algılarken çarpışmalardan kaçınabiliyor.

Ayrıca firmanın filo yönetim yazılımı ile birden fazla mobil robot bir tesiste filo halinde çalışabiliyor. 

“EMNİYETİ ARTIRIYOR, ÇALIŞANLARIN YÜKÜNÜ HAFİFLETİYOR”

Omron Avrupa Mobil Robotlar Genel Müdürü Bruno Adam, konuya ilişkin olarak “Pandemi pek çok şirket ve kurum için büyük zorluklar yaratıyor. Bunların çoğu otomatik işlemlerin, yenilikçi robotların ve UV dezenfeksiyonu gibi teknolojilerin bu zorluklarla başa çıkmada onlara değerli destek sağlayabileceğini fark etti. Bu tür uygulamalar, emniyeti artırırken ve yönetmelik gerekliliklerini karşılarken, çalışanlar üzerindeki yükü de hafifletiyor. Omron'un uzmanları ve iş ortakları, hangi teknolojinin hangi uygulama alanına en uygun olduğu konusunda kapsamlı bilgi ve tavsiye sağlayabilir.” şeklinde konuştu.

UV IŞIK NEDİR, NE İŞE YARAR? MOBİL ROBOTLARDA NASIL KULLANILIR?

UV ışık, özellikle dezenfektanlarla sürekli olarak temizlenemeyen yüzeylerde ve kamusal yaşam alanlarında bakterileri, mikropları ve virüsleri etkili bir şekilde öldürebiliyor.

UV; içme suyu arıtımı, havalandırma sistemlerinin dezenfeksiyonu ve gıda üretimi gibi uygulamalarda zaten yaygın olarak kullanılıyor.

Mobil robotlarla birlikte UV ışık dezenfeksiyonu otomatik, hassas, hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.