Tarım makinaları sektöründe faaliyet gösteren bir firmaya yönelik gerçekleştirdikleri uygulama ile ilgili bilgiler veren Kurşunel Kalıp Kukamet Bağlantı Elemanları Bölge Satış Yöneticisi Ufuk Yüksel, “İş makinası ve traktör kabini üreten bir firmada gerçekleştirdiğimiz uygulamada yaklaşık 30 adet ürünümüz kullanıldı. Daha önce robotsuz kaynak yapılıyordu. Robotlu otomasyon işlerinde hız kazanmak amacıyla yapıldı. Bizim ürünlerimizle birlikte, robotlu uygulamalarında firmaya hız ve çok daha rijit bir üretim kazandırmış olundu. Bu sayede de firma ürettiği ürün adedini günlük 2-3 katına çıkardı.” dedi. 

“OTOBÜS FİRMALARININ CLAMP TEDARİKÇİSİYİZ”

Otobüs sektöründe söz konusu uygulamaya benzer uygulamalar gerçekleştirdiklerini belirten Yüksel, Mercedes, Karsan gibi önemli otobüs firmalarının clamp tedarikçisi olduklarını ifade etti.   

Clamp kullanımının sürecin hızlandırılmasını sağladığını söyleyen Yüksel, son dönemde gerçekleştirdikleri bir başka projeye ilişkin şunları kaydetti: “Otobüs imalatı yapan bir firmanın yurt dışında faaliyet gösteren fabrikasına yönelik bir projede yer aldık. Bursa’da robot otomasyonlu işler yapan ve yurt dışına gönderilen otobüs fikstürleri projesinde clamp’leri biz tedarik ettik.”

Firmanın gelecek dönem çalışmalarıyla ilgili konuşan Yüksel, Türkiye’nin önde gelen ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC ile çalışmalarının devam ettiğini ve yeni projelerinde iş birliği yapacaklarını söyledi.

30 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR

Konya merkezli firma, çeşitli sektörlerde kullanılan hızlı bağlantı elemanlarının (toggle clamp) imalatını gerçekleştiriyor.

Ağırlıklı olarak otomotiv sektörüne yönelik çalışan firmanın ürünleri, kaynak ve kontrol fikstürlerinde kullanıma sahip bulunuyor.

Satışlarının yüzde 40’ını yurt dışına yapan firma, yaklaşık 30 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Firma, uluslararası müşterilerine Avrupa’daki bayileri aracılığıyla ya da doğrudan kendi ulaşıyor.