Kodlama ve markalama alanında uzmanlaşan Teknosin Kodlama Sistemleri, endüstride ürünlerin takip edilebilirliğini ve izlenebilirliğini sağlıyor. 

Firma, kodlama operasyonu ile ürünün üzerine barkod, karekod, son kullanma tarihi ve lot numarası yazma gibi gelen müşteri taleplerine göre farklı çözümler sunuyor. 

Hem manuel hem de otomatik üretim şekillerine adapte olabilen makinaları, robotlarla entegre çalışabiliyor.

Teknosin Satış ve Pazarlama Müdürü Murat Ünsal, “Lazer markalama makinamızın otomatik bir kabini var. Robot parça değişimine gideceğinde otomatik olarak kabinin kapısı açılıyor, parça içeriye giriyor ardından robot çıktıktan sonra kapı kapanıyor ve markalama işlemi gerçekleştiriliyor. Makinaların tamamı robotlu sistemlerle otomatik olarak haberleşecek şekilde çalışabiliyor.” dedi.

BİLGİLERİ ÜRÜNÜN ÜZERİNE YAPIŞTIRIYOR

Firmanın ürün gamında gıda ve içecek sektöründe kullanılan, son yıllarda otomotiv ana ve yan sanayi gibi sektörlerde de sıklıkla kullanılan Leibinger Inkjet uzaktan mürekkep püskürtmeli yazıcıların yanı sıra Robot Yatırımları Zirvesi’nde de sergilediği Sic Marking Dot Peen markalama makinaları bulunuyor.

Ünsal, “Otomotiv sektöründe sıklıkla tercih edilen, 2001 yılında beri partnerliğini yürüttüğümüz Fransız merkezli Sic Marking’in Dot Peen markalama makinalarını robot üzerine entegre ettiğimiz ve robot üzerinde markalama yaptığı uygulamayı Robot Yatırımları Zirvesi’nde sergilemiştik ve ilgi görmüştü.” dedi.

Tasarımı ve imalatı kendilerine ait olan Teknoprint Yaz Yapıştır makinasıyla ilgili bilgiler de veren Ünsal, “Makina etiketi boş olarak alıyor, üzerine yazılması gereken barkod, karekod ve adres gibi bilgileri yazıyor etiketi sıyırarak otomatik olarak ürünün üzerine yapıştırıyor” şeklinde konuştu.