RTS Robotics gıda sektöründe faaliyet gösteren bir firmaya yönelik gerçekleştirdiği projesiyle üretici firmaya önemli faydalar sağladı. 

Şirket Yöneticisi Tayfun Kesimoğlu, toz şeker ve küp şeker üretimi yapan firmada gerçekleştirilen toz şeker paletleme projesi tesis otomasyonu ile ilgili şu bilgileri paylaştı.

“BEKLENİN ÜZERİNDE BAŞARI SAĞLADI”

Kesimoğlu, “Proje, amacı itibarıyla üretimi hızlandırmak ve genel üretim maliyetlerinin kısılması anlamında beklenenin üzerinde başarı sağlamıştır. Bu projeler ile kalite kontrol daha hassas yapılabilmiştir. Ayrıca eksik veya fazla üretim adetlerinin önüne geçilmiştir. Çalışan iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması açısından da üreticiye ilaveten büyük faydalar sağlamıştır.” dedi. 

“İLK OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR”

Uygulamanın söz konusu sektörde ve ürün için kutulama yapan robotik sistem olarak bir ilk olduğunu dile getiren Kesimoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Uygulama, 2 veya 5 kg toz şeker poşetlerinin, dolum makinasından itibaren insan eli değmeden yükleme bölgesine getirilmesi otomatik olarak sıraya dizilmesi ve planlanan dizilim yöntemine göre robot ile kutuya yerleştirilmesini kapsıyor.” 

Projede Nachi’nin MC50 model taşıma robotu kullanılırken, Kesimoğlu robotun kendilerine hız ve kullanıcı ara yüzünü istedikleri şekilde planlayabildikleri için ek avantajlar sağladığını belirtti.

GÜÇLÜ REFERANSLARI BULUNUYOR

Endüstriyel robotlu otomasyon dalında uzmanlaşan ve 2010 yılından kurulan firmanın referansları arasında Ford Otosan, B/S/H, Toyotetsu, Elkon gibi sektörünün önde gelen firmaları bulunuyor.

Fabrikalara robotlu otomasyon tesisleri kuran ve anahtar teslim çözümler sunan firma, bu kapsamda müşterilerine tasarım, projelendirme, imalat, kurulum, devreye alma ve servis desteği gibi hizmetler veriyor.