Mitsubishi Electric, MELFA-FR serisi endüstriyel robotlar için “MELFA Smart Plus Card Pack” ve “MELFA Smart Plus Card” kestirimci bakım ve güç sensörü olmak üzere iki yeni fonksiyon geliştirdi.

YÜZDE 60 TASARRUF SAĞLIYOR

Maisart yapay zeka teknolojisiyle ile tasarlanan MELFA Smart Plus fonksiyonlarıyla birlikte duruş süresini azaltan ve genişletme güç sensörlerinin kullanılabilirliğinin iyileştirilmesine imkan tanıyan firma, çevrim zamanı ve sistem başlatma sürelerinde yüzde 60’lık bir tasarrufa imkan veriyor.

Firma söz konusu tasarruf ile üretim sahalarında verimlilik artışına katkı sağlıyor.

OTOMATİK PROGRAMLAMA İMKANI

Kestirimci bakım fonksiyonu, robotlarda kullanılan sürüş sistemi ürünlerinde yaşanan anormallikleri belirleyerek erken uyarı ile duruş sürelerinin azaltılmasına destek veriyor.

Ekstra hiçbir eklentiye ihtiyaç duymadan, yalnızca kartın robot kontrol cihazına girişiyle kestirimci bakım özellikleri aktif hale geliyor.

Otomatik programlama sayesinde başlatma sürelerini kısaltan sisteme operasyon başlangıç ve bitiş noktalarını girmek gerekiyor.

7 FARKLI FONKSİYON MEVCUT

Sistemin özellikleri içerisinde otomatik ayarlama ve 3D görüntü tanıma performansını iyileştiren MELFA-3D Vision genişletme fonksiyonunun yanı sıra 2D görüntü sensörleri sayesinde çevredeki cihazlara uygun koordinatları ayarlayarak konumlandırma doğruluğunu artırıyor. 

Smart Plus ile ilave olarak eklenen yeni bir eksen, robot ile koordinasyonlu bir şekilde çalışıyor. MELFA Smart Plus Card Pack’da mevcut fonksiyonlarla birlikte toplam yedi ayrı fonksiyonun tamamı bulunuyor, MELFA Smart Plus Card’da ise bu fonsiyonlardan herhangi biri yer alıyor.