Tutma ve bağlama sistemleri teknolojisinin öncü firmalarından Schunk, küresel büyümesinin bir sonraki adımı için, 2020 yılının ortalarında Almanya’nın Brackenheim-Hausen, Mengen, St. Georgen ve ABD’nin Morrisville lokasyonlarında 42 bin metrekarelik alanda ek üretim ve yönetim alanları için yaklaşık 85 milyon avro yatırım yapacak.

Schunk’un bütün bu yatırımlara, yeni ofislerin resmi olarak birkaç gün önce teslim edildiği ABD’nin Kuzey Carolina eyaletindeki fabrikası ile başladığı bildirildi.

Üretim alanlarının genişlemesinin yanı sıra, Schunk Intec ABD açık mimarisi sayesinde yaratıcılık ve yanal düşünceyi teşvik eden ilham verici bir idari ofis binası inşa etti. 

Yeni Müşteri Merkezi ile kullanıcılar, Schunk’un bileşenlerini yerinde deneyimleyip, teknoloji forumları ve atölye çalışmaları sayesinde ürünler hakkında ek bilgi sahibi olabiliyor.
“Tek Takım – Tek Aile – Tek Gelecek” mottosu altında, Mayıs ayında yaklaşık 4 bin metrekarelik yeni tesisi, aile günü organizasyonu ile faaliyete alındı. 

Schunk Yönetim Kurulu Başkanı, İcra Kurulu Başkanı ve Schunk Intec ABD Başkanı yatırımlarının geleceğe sunduğu fırsatlar konusunda çok heyecanlılardı. Kuzey Carolina Ekonomik İşleri Bakanı Anthony Copeland, Schunk’un bölgede istihdam sağlayan bir ticari merkez olarak değerlendirildiğini vurguladı.

Amerikalı müşterilere ve Alman şirketlerinin yan kuruluşlarına yakınlık sağlamak için 1992 yılında Schunk’un en büyük şirketi kuruldu.

Bu strateji tam bir başarı olarak nitelendiriliyor: Yerinde üretim, özellikle ABD pazarına özel olarak üretilen ürünler için kısa teslimat süreleri ve yüksek esneklik sağlıyor. Bugün Schunk ABD Intec, Kuzey ve Güney Amerika pazarlarında lider bir rol oynuyor. Schunk tesis alanının genişlemesi için toplam 10 milyon avro yatırım yaptı.

OTOMASYONDA VE DİJİTALLEŞMEDE PATLAMA

Ek olarak, Lauffen’daki merkez ofisten beş kilometre uzaklıktaki Brackenheim-Hausen’deki Tutma Sistemleri Yetkinlik Merkezi’ne 40 milyon avro yatırım yapıldı. Bu genişleme, 22 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor ve mevcut üretim alanının iki katına çıktığını gösteriyor. Schunk, Sigmaringen bölgesinde bulunan Mengen Torna Ayna Teknolojisi ve Sabit İş Bağlama Yetkinlik Merkezi’ne 30 milyon avroluk yatırım yapıyor.

Bu bölgeye ayrıca üretim, araştırma ve geliştirme için 12 bin metrekarelik bir alan daha eklenecek. St. Georgen’deki üretim alanı 5 milyon avroluk yatırım ile iki katına çıkarıldı.

İcra Kurulu Başkanı Henrik A.Schunk, 85 milyon avroluk hacmin şirketin geleceğine yapılan önemli bir yatırım olarak gördüğünü söyledi ve ekledi: “Önümüzdeki yıllarda dünya çapında otomasyon ve dijitalleşme konusunda bir patlama yaşayacağız ve ancak doğru kapasitelere sahip olarak bu patlamanın üstesinden gelebiliriz.”

Schunk, birkaç yıl boyunca dijitalleşmeye ve otomasyona başarıyla odaklanıp, kaynaklarını ve bilgi birikimini bu yönde yoğunlaştırmıştı. Henrik Schunk, özellikle mekatronik ve giderek daha zeki iş bağlama ve tutma sistemleri için yüksek büyüme oranları bekliyor. Yenilikçi bir aile şirketi olan Schunk, 3 bin beş yüzden fazla çalışanı ile yıllarca üretim otomasyonunda öncü ve fikir kaynağı oldu.

YAPAY ZEKADA İŞ BİRLİĞİNE İMZA ATTI

Schunk, ayrıca geçtiğimiz günlerde yapay zeka konusunda dünyanın önde gelen şirketlerinden olan AnotherBrain ile iş birliğini duyurdu. 

Schunk’un müşteri tabanı, makina mühendisliği, robotik, otomasyon ve montaj yönetimi ve tüm ünlü otomotiv markaları ve tedarikçilerini içeriyor. Şirket, dünya genelinde doğrudan 34 bağlı şirket ve 9 tesise sahip bulunuyor.