UR Akademi platformundan ücretsiz, online olarak gerçekleştirilen eğitim, 2019 yılında eklenecek Türkçe dil özelliği ile alanında bir ilke imza atmış olacak.

Hali hazırda cobot’larında (kolaboratif robot) standart Türkçe dil avantajı özelliği sunan Universal Robots, bu sayede Türkiye’deki bütün sektörlere robot eğitiminde avantaj sağlayacak.

ROBOT EĞİTİMİNİ GENİŞLETİYOR 

İnsan-makina iş birliğine dayalı cobot’larıyla sanayinin farklı alanlarına yönelik önemli katkılarda bulunan Universal Robots, eğitim alanında da otomasyonu kullanıcılar için ulaşılabilir kılıyor.

Firma son olarak cobot ile ilgili bilgi edinmek, öğrenip robot programcısı olmak isteyenlere sağladığı platformu UR Akademi’ye ekleyeceği Türkçe dil seçeneği ile robot eğitiminin kapsamını büyütüyor.

UR AKADEMİ'NİN 9. DİLİ TÜRKÇE

Universal Robots Türkiye Satış Geliştirme Yöneticisi Kandan Özgür Gök, robot kullanımını büyük ölçekli işletmelerde olduğu gibi KOBİ’lerde de yaygınlaştırmayı hedeflediklerini vurgulayarak UR Akademi ile ilgili bilgiler paylaştı.

UR Akademi’nin kolay çevrimiçi eğitim modülleri ve etkileşimli simülasyonlar aracılığıyla uygulamalı olarak öğrenim sunduğunu dile getiren Gök, akademinin uluslararası çapta 130’un üzerinde ülkeden 45 bini aşkın kullanıcısı olduğunun altını çizdi. 

UR Akademi sayesinde kullanıcıların, robot kurulumunun kolaylığını tecrübe ettiklerini ve üretim proseslerinin otomatik hale getirebildiğini gördüklerini belirten Gök, İngilizceden İspanyolcaya Çinceden Koreceye 8 farklı dilde 9 online modül sunduklarını kaydetti.

Gök, bu yolla robot teknolojisinde deneyim sahibi olmayan kullanıcılara bile önemli bir kolaylık sağlandığını, yeni Türkçe dil seçeneği ile Türk kullanıcılara da avantaj sağlamayı hedeflediklerini söyledi.