Universal Robots ile Sepro Group önemli bir iş birliği anlaşmasına vardı. Bu kapsamda plastik sektörünün önde gelen firmalarından Sepro Group, kamera kontrol sistemini Universal Robots’un cobot’larıyla geliştirecek.

Sepro tarafından özellikle plastik enjeksiyonlu kalıplama makinalarında kullanılan robotlar için geliştirilen Kamera Kontrol Platformu, Sepro’nun tüm ürünlerini robot türünden bağımsız olarak aynı arayüz üzerinden kontrol ediyor. 

Dünya genelinde 150’nin üzerinde uzman ve 42 servis merkezi ile Sepro, Kamera Kontrol Platformu’nu cobot’a ekleyerek kusursuz bir otomasyon çözümü garanti ediyor.

ORTAKLIK İLE NELER HEDEFLENİYOR?

Ortaklıktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Universal Robots Türkiye Satış Geliştirme Yöneticisi Kandan Özgür Gök, her iki firmanın da sektörlerinde önemli bir yerde bulunduğunu, söz konusu iş birliği ile plastik enjeksiyon endüstrisindeki geniş müşteri yelpazesi için verimli, güvenli ve kullanımı kolay çözümler sunacaklarını inandığını söyledi.

Cobot’larla Sepro Group’un plastik endüstrisindeki enjeksiyon kalıpçılarına en kapsamlı otomasyon çözümlerini sunmasını sağlayacağını kaydeden Gök, böylelikle hızlı kurulumun yanı sıra işlem geliştirme sürelerinin kısalacağını vurguladı.

Gök, kurulumu ve test edilmesi kolay, anahtar teslim otomasyon sistemlerinde başarılı sonuçlar alınacağını belirterek sözlerini tamamladı.