Universal Robots, en çok satan UR10e cobotunun yük taşıma kapasitesini 10 kg'dan 12.5 kg'a çıkararak yüzde 25 daha güçlü hale getirdi.

DAHA FAZLA TAŞIMA KAPASİTESİ İLE GÜCÜNE GÜÇ KATTI

Kolaboratif robotlarını günün ihtiyaçları doğrultusunda geliştirmeye devam eden firma, bin 300 mm erişim mesafesine sahip UR10e'yi yeniledi. 

Böylece paletleme, makina besleme ve paketleme gibi birçok uygulamada yer alan model artık 12,5 kg’lık taşıma kapasitesi ile daha güçlü hale geldi.

Yenilenmiş robot, üreticilere yeni kullanım alanları ve kapasite artış olanağı tanıyor.

"YENİ KULLANIM ALANLARI SUNDUK"

Yenilenen modelleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Universal Robots Başkanı Kim Povlsen, "Firma olarak müşterilerimizle kurduğumuz başarılı diyaloglar ve önemli pazar fırsatlarına cevap verebilme kabiliyetimiz sayesinde kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Müşterilerimiz zaten birçok paletleme uygulamasında UR cobot’larımızı kullanıyor. Zaman içinde UR10e cobot’larımızın daha ağır yükler taşıyarak görevlerini yerine getirebilecekleri görüşündelerdi."

Müşterilerinden gelen talepler doğrultusunda hareket ettiklerini ifaden eden Povlsen, modellerini daha fazla yük taşıma kapasitesini destekleyecek şekilde geliştirdiklerini ve böylece müşterilerine yeni kullanım imkanları sunduklarını belirtti.

Povlsen açıklamasını, "İnsan anatomisi sürekli olarak ağır kaldırmaya müsait değil, bizim kolaboratif robotlarımız bu zorlukların üstesinden kolaylıkla gelebilecek şekilde tasarlandı. Ergonomik olmayan hareketleri insanların üzerinden alan UR cobot’ları verimliliği ve ürün kalitesini artırırken, bir yandan da işletmelerin hem iş gücü güvenliğini sağlamasına yardımcı oluyor hem de çalışanların yaratıcılığını ve problem çözme becerilerini en iyi şekilde nasıl kullanacaklarını yeniden düşünmelerini sağlıyor." şeklinde sürdürdü.

"MÜŞTERİLERİMİZ İÇİN DAHA KARLI OLACAK"

UR partnerlerinden Almanya'da faaliyet gösteren MBO Postpress Solutions, modeli CoBo-Stack istifleme cobotu’nun bir parçası olarak entegre etti.

MBO Postpress Solutions GmbH Ar-Ge Merkezi Direktörü Sebastian König, konuyla ilgili olarak "UR10e’nin yük kapasitesinin artırılması, uygulama alanlarını genişleterek ciltli, tel dikişli kataloglar, broşürler gibi daha büyük paketleri ve daha ağır ürünleri de içerecek; böylece MBO CoBo-Stack cobot’umuzu müşterilerimiz için çok daha karlı hale getirecek." dedi.

"FARKLI AĞIRLIKLAR VE GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ İÇİN İDEAL"

Buna ek olarak, güncellenen UR10e, Universal Robots’un UR+ yazılım ve donanım ekosisteminden ürünlerle uyumlu tak-çalıştır özelliği sayesinde kullanıcıların kolaboratif uygulamalara hızlı ve kolay bir şekilde adım atmasına imkan verecek. 

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Robotiq firması Kıdemli Ürün Müdürü Nicolas Lauzier ise, yenilenen modelin artan taşıma kapasitesinin, kullanıcıların 12,5 kg’a kadar olan yükleri taşımasını sağlayarak paletleme uygulamalarında büyük bir fark oluşturduğunu ifade ederek, "Yüzde 25 daha fazla otomasyon potansiyeli sayesinde farklı ağırlıklarda geniş bir ürün yelpazesini paletlemeye ihtiyaç duyan tek bir hat olduğunda yardımcı olabiliyor." şeklinde konuştu.

VERİMİ VE İŞ GÜVENLİĞİNİ ARTIRIYOR

Geliştirilmiş model, markanın kullanıcılarının beklediği şekilde kompakt yapıda, sezgisel programlama deneyimine imkan veriyor, görevleri kesintisiz şekilde tekrar edebiliyor.

Kaliteli ve güvenli performans sunan model, artırılan taşıma kapasitesi sayesinde artık daha fazlasını yapabiliyor.

UR10e, 10 kg ağırlığa kadar olan kutularla ve 2,5 kg ağırlığındaki tutucuyla paletleme uygulamalarında kullanılabiliyor. Geliştirilmiş UR10e’nin artırılan taşıma kapasitesi, çalışanların yükünü hafifleterek daha gelişmiş ergonomi ve çalışma koşulları sağlıyor.

Örneğin ABD’de, aşırı efor sarf etmenin ve tekrar eden hareketlerin tahmini olarak iş yeri yaralanmalarının yüzde 24’ünü ve yüzde 8’ini oluşturduğu göz önünde bulunulursa, kolaboratif robotların çalışanlara büyük ölçüde iş güvenliği sağlayacağı öngörülüyor. 

TESLİMATLARA HAZİRAN AYININ İKİNCİ YARISINDA BAŞLANACAK

Teslimatlarının haziran ayının ikinci yarısında başlaması öngörülen model için siparişler, global ölçekteki tüm UR distribütörlerinden verilebiliyor.

Yenilenen ürünün fiyatında ise herhangi bir değişiklik bulunadığı bildirildi.