Universal Robots, UR Akademi e-Series cobot programlama eğitimine Türkçe dil seçeneğini ekleyerek bir ilke imza attı.

Firma, robot teknolojisinde çevrimiçi ve ücretsiz interaktif robot programlama eğitimi alanında ilk kez hayata geçirilen Türkçe dil seçeneğiyle birlikte, Türkiye’deki farklı ölçekten tüm sektörlerin robotik otomasyona geçişini kolaylaştırmak ve kullanıcıların kendi robotunu programlamasını sağlamak adına robot eğitimi imkanı veriyor.

Ayrıca firmadan yapılan açıklamada, CB3 cobot serisi eğitimine de Türkçe dil seçeneğinin yakında ekleneceği bildirildi.

GIDA SEKTÖRÜNDEN COBOT’LU ÖRNEK UYGULAMA

Diğer yandan Universal Robots, cobot’larla örnek uygulamalara yer vermeye devam ediyor.

Son olarak paylaşılan örnek uygulamada, gıda sektöründe faaliyet gösteren Cascina Italia firmasının cobot’la yumurta üretim hattındaki paketleme, paletleme ve etiketleme uygulamalarını robotik otomasyona geçirerek büyük değer yarattığı paylaşıldı.

Günde milyonlarca yumurta işleyen İtalya merkezli firmanın Universal Robots ile iş birliğiyle paketleme tesisinin üretim hattında kutuları hazırlayacak bir kolaboratif robot çözümü hayata geçirdi.

GÜNDE 1,5 MİLYON YUMURTA PALETLEDİ

UR5 cobot 24 adet üretim hattından birinin çıkış istasyonuna konuldu ve günde yaklaşık 1,5 milyon yumurta üzerinde işlem yapmaya başladı.

Her biri 10 yumurta içeren 144 kartondan oluşan kutuları hazırlayan cobot, kompakt olarak yer tasarrufu sağlayarak doğrudan üretim hattına kurulabildi ve güvenlik risk denetiminin ardından, maliyetli ve görüşü engelleyen bariyerlere gereksinim duyulmadan işçilerin yanında işlem yapabildi.