Universal Robots, Türkiye’den ve dünyadan otomotiv sektörüyle ilgili en güncel bilgilerin ve gelişmelerin masaya yatırılacağı Dünya Otomotiv Konferansı 2021 (World Automotive Conference 2021 / WAC 2021)'de cobot’ların otomotiv sektöründeki yaygın kullanım uygulamaları ile birlikte sunduğu avantajları anlatacak.

Firma, bu yıl 21-22 Eylül 2021 tarihlerinde online olarak 8’incisi gerçekleştirilecek Dünya Otomotiv Konferansı'na, Diamond Sponsor olarak katılarak destek verecek.

Konferans; dünya devi otomotiv markalarını, sektöre yön veren ana üretici ve tedarikçi şirketleri, kamu kuruluşlarını ve STK’ları bir araya getirecek.

YENİLİKÇİ KOLABORATİF ROBOT ÇÖZÜMLERİNİ ANLATACAK

Dünyanın en önemli otomotiv fuarlarından biri olarak sayılan WAC’a 2018 yılında da katıldıklarını ve 2021’e Diamond Sponsor olarak destek verdiklerini belirten Gök, konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Uluslararası Robotik Federasyonu (IFR) tarafından sunulan 2020 Dünya Robot Raporu’na göre, yeni robotların sektörel bazlı kurulumunda yüzde 28’lik pay ile otomotiv sektörü birinci sıradaki yerini koruyor. Otomotiv üretim süreçlerinin otomasyonunda, kolaboratif robotlarımızla yani iş birliğine dayalı cobotlarımızla daha hızlı kurulum ve programlamayla birlikte esnek üretim imkanı sunuyoruz. Düşük enerji tüketiminin yanı sıra çok az alan kaplayan cobotlarımızla işletme maliyetlerini de azaltıyoruz."